MENÜ

Pereira durdurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İkinci yarıda Fenerbahçe tam ritim bulmuş, üst üste net pozisyonlara girerken, saçma sapan şekilde yerdeki rakip oyuncuyla dalaşarak kendisini attırıp frene basan Pereira, herhalde bu yıl ülkenin en çok konuşulacak kişiliklerinden biri olacak.

Shakhtar’ın ilk golünde Alves, ikinci golünde Kjaer’in yaptığı korkunç hatalar da bu yıl konuşulacak başka bir durumun habercisi. Fenerbahçe’nin bir savunma lideri yok. Hem hücuma çıkarken hem savunmda rakibi karşılarken bu durum büyük sorunlara yol açıyor. Hem yerleşim hem hamlede ölümcül hatalar yapıyorlar. Eğer bir lider olsa Şener kendisini çok daha rahat hisseder ve erkenden de Shevcuk’u attırırdı. Ama savunmadaki bu eksiklik birçok kişinin elini kolunu bağlıyor. Oyunu 360 derece görüp, ölçüp hızlı bir şekilde değerlendiren, bunun da ötesinde arkadaşlarına rehberlik eden Souza’nın yanında bir de lider savunmacı olsa iş çok başka olur. Sadece savunma performansı değil, topyekun bir değişim olur. Bunun dışında söylenecekler de var. İkinci yarının başında art arda pozisyonlara girerken eksik kalan garanti bir golcü performansıydı. Van Persie gelince Fernandao için iş zorlaşabilir.

Nani hayal kırıklığı


Diego’nun ilk yarıda yaptığı pas hataları akın sürekliliğini etkiledi ve Fenerbahçe buradan çok kontra yedi. Çok basit, zorlama olmadan bu kadar çok pas hatası yapan bir 10 numara performansı uzun zamandır seyretmemiştim. Asıl hayal kırıklığı ise Nani. Bu dizilişte yerini bulamadı. Topla çok geride buluştu. Final ya da fifinal öncesi pası alamadı. Böyle olunca fark yaratması kolay değil. Toplu oyundan koptu. Ancak özellikle ikinci yarının başındaki oyunda, sadece Sow ve Fernandao biraz daha formda olsa turu getirecek pozisyonları buldular. Pereira bunu bitirdi. Acaba ne düşündü? Yoksa düşünmedi de kendisini mi kaybetti? Her cevap kötü cevap..

YORUM YAZ