MENÜ

Lens ve RVP'siz galibiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin 0-0’ı oynama konusunda yaşadığı zorluk dün de devam etti. Zorya karşısındaki fark, rakibin son derece hızlı oyuncularının özellikle kendi sollarından amansız driplingler yapıp Fenerbahçe savunmasını geri koşturmasıydı. Pazar günü Galatasaray’a kendi ceza sahasında topla sadece 2 kez oynama imkanı veren Sarı-Lacivertliler, bu kez bu kadar başarılı değildi. Neredeyse kısa mesafe atleti seviyesindeki Zorya kanatları karşısında zorlandılar.

Rakip geldi ama...

Ancak deplasmandaki Manchester United maçından sonra kazanılan özellik Fenerbahçe’yi ayakta tuttu. Kjaer’in toparlanıp Skrtel’le kurduğu bağa, Hasan Ali ve Şener’in de katılmış olması sağlam bir duvar oluşturdu. Yani rakip gelse de net pozisyon bulamadı diyebiliriz.

Bunu sağladıktan sonra Fenerbahçe’nin aradığı diğer silah ise hücuma az da çıkıyor olsa çizgiye indiklerinde asisti mutlak pas olarak yapma metoduydu. Emenike’nin santrfor koşularındaki etkisizliği ve dağınıklığı bu imkanı vermedi.

Skor farklı olabilirdi

İkinci yarı başlarken yapılan Stoch- Emenike değişikliği Slovak oyuncunun şahane golünden önce Volkan’ın sağa geçişiyle olumlu sonuçlar doğurdu. Alper’in sağa daha fazla dönüşlerinde Şener’le kurduğu bağ, Fenerbahçe’yi ceza sahasına daha etkili ve çok soktu. Volkan ve Şener’in vuruşlarında isabet yüksek olsa skor daha farklı noktaya gelebilirdi.

İlginç ve Fenerbahçe açısından sevindirici olan; hem Van Persie hem de Lens’in olmadığı bir maçta bu kadar hızlı bir rakibe karşı oyunu koparabilmesi... Bir diğer önemli nokta da Alper’deki gelişim. Henüz Fenerbahçe’nin aradığı seviyede olmasa da olumlu bir yönde ilerlediğini söylemek mümkün.

YORUM YAZ