MENÜ

Heyecan verici ve riskli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vitor Pereira bir şablon hocası. Duran toplarda bunu görebiliyorsunuz. Amacına ulaşamadığı için belki dikkat çekmemiş 4 ayrı şablon denediler daha ilk yarıda. Soldan kazanılan bir serbest vuruşu sağa pasla kullanıp solda dizilmiş ekibi hızla sağa çekerek pzoisyon arıyorlar vs. Ama bu kadar değil. Akan oyunda da bunlar çok açık.

Savunmada kapılan topları (Volkan dahil) hızla rakip alan 3. bölgeye yolluyorlar. Pasla çıkmaya alışmış Kadıköy için büyük ezber bozmalar bunlar. Kapanmaya niyetli rakiplere karşı kesin çözüm bu. Hemen, hızlı, 1’den 3. bölgeye atılacak hızlı toplar. Türkiye Ligi’nin ilacı. Kapanma startejisiyle gelmiş herkesin ayarını bozacak plan işte budur.

Yüksek lisansla başlamış

Nani’nin ön libero’dan çapraza sağa kayan bir kulvarda oynaması... Diego’nun tüm topların kralı oluşu. Stoperlerin tandem değil, genelde önlü arkalı oynayarak yarattıkları derinlik...

Düşülen onca ofsayttan anlaşılacağı üzere henüz tam hazmedilmemiş, ezberlenmesi gereken, bu köşede anlatılamayacak kadar çok şablon var. Pereira direkt yüksek lisansla başlamış eğitime. Bu heyecan verici ama kuşkusuz riskli bir değişim. Hele de ‘hep hücum, tam hücum’ stratejisiyle oynuyorsanız.

Çünkü futbolun temeli orta saha. Dün ilk 11’de ideal orta sahasından sadece -yılın transferi- Souza varken böyle bir oyunu hemen oturtmak zor. Ozan bu oyunun temel oyuncusu olabilir. Topal’sız da olması zor. O zaman Diego ne olacak? Bu kadar temel bir görev alan topla en çok oynayan oyuncu dışarıda kalabilir mi? Dün kekemeliğini büyük ölçüde yenmiş ve skora artistik etki yapmışken.

Elenmek mümkün!

Pereira’nın peşine düştüğü plan heyecan verici. Dün sıcağa neme vs’ye rağmen sonuç da aldı. Ancak bunca yetenekli oyuncuya yer bulmaya çalışırken tüm o şablonları oturtmak zaman alacak. Van Persie’yi alkışlarken hiç yabancılık çekmeden işini büyük bir güvenle yapan Fernandao’nun dışarı çıkmasını da kutlamak zorunda kalacak tribünler. İşi keyifli ama zor. Bu arada bu riskli ama meyvesi lezzetli oyunu kuararken Atromitos’a bile elenmek mümkün. Dün ilk 11’de 5 yıllık geleneğe alışmış sadece 2 oyuncu vardı unutulmamalı. Yaşanan değişim her anlamda büyük.

YORUM YAZ