MENÜ

Hayali düşmanlar yaratıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnsanı kedere itmesi normal bir oyun ve skorun ardından hızlı bir şekilde oyunu değerlendirip Hollanda maçına yoğunlaşmak gerekir. Ama hoca böyle durumlarda hayali düşmanlar yaratıyor.

Milli Takım 7 maçta 2 kez kazanabildi. Kazakistan maçlarını. Geri kalan 7 maçta 4 kez öne geçti. Ve bunların hepsinde yakalandı. İki kez İzlanda’ya, bir kez Çekler’e bir kez de Hollanda’ya. En iyi oynadığımız maç ise tam bir savunma futbolu sergilediğimiz Hollanda maçıydı.

Yani hem oyunu ve skoru tutamıyoruz hem de Terim’in temel oyun felsefesini tam olarak sahaya yansıtamıyoruz. Tüm bu hal ve 54 takımdan 24’ü arasına girememe ihtimali büyük bir başarısızlık. Ancak İzlanda maçı özelinde Terim’i direkt sorumlu göstermek yanlış olur. Atamayan da, oyunu tutamayan da son derece deneyimli ve yüksek maaşlı oyuncular. Terim’in oyun planı da, değişiklikleri de büyük oranda doğruydu. Sonuç da verdi. Ama skoru alamadı.

Gereksiz üslupla yaklaşım

Maç sonu basın toplantısı içinse aynı şeyi söyleyemeyiz. İnsanı kedere itmesi normal bir oyun ve skorun ardından hızlı bir şekilde oyunu değerlendirip Hollanda maçına yoğunlaşmak gerekir. Ama hoca böyle durumlarda hayali düşmanlar yaratıyor.

Misal maç öncesi Cenk’in neden kadroda olmadığını soran muhabir Hakan Gündoğar’a ‘Bunu Beşiktaşlı Hakan Gündoğar soruyor tabii’ diyor son derece gereksiz bir üslüpla. Hakan orada ‘Tabi bu cevabı veren de Galatasaraylı Fatih Terim’ dese hoca ne diyebilir?

Bunların kime faydası var. Hollanda maçı için normal şartlarda umutlu olmak adına çok sebep var. Ancak bu şut kalitesi ve galibiyeti koruyamayan oyun yapısıyla işin kolay olduğunu söyleyemeyiz.

YORUM YAZ