MENÜ

Gündemi belirler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin yeni hocası Vitor Pereira, kendine güvenli, ne zaman tansiyonu yükseltip ne zaman düşüreceğini bilen, lider portresi çizdi.

Bu sene gündemi belirleyecek isimlerden biri olacağı kesin. Jose Mourinho vari çıkışları sık sık göreceğiz. Her seferinde bunu takımı için yaptığını söyleyecek. Yönetimin, sportif direktör vasıtasıyla onunla iletişime geçmesi, onu korur ve ondan hesap sorulmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak kendisini rahat hissetmeli ve ona lider rolü verilmeli. Başkan Aziz Yıldırım bunu çok uzun süredir yapmıyor. Samandıra’da daha çok dinlendiği oyuncular oluyor. Burada kilit rol, Yıldırım’ın... Perreira için ise hedef Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları değil, ligin ilk maçı olmalı.

Gerçekçi olmaz

İki ön eleme geçmek yeni kurulan bir takım için gerçekçi bir hedef olmaz. Buradaki bir kayıp, tüm istikrarı etkileyebilir. Tabi bu hedef için uğraşılaşacak ancak kamuoyunu, aksi bir durumdan kıyamet çıkarmamaya da hazırlamak lazım. Burada da görev, yönetime ait olacak. Pereira’nın, saha içinde güvenebileceği oyunculara ihtiyacı olacak. 30 maç civarı ligde 90 dakika yer alabilecek fizik ve mental kuvvetten bahsediyorum. Fenerbahçe’de geçen sezon bunu yapabilen Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal dışında oyuncu yoktu.

Patron mesajı verilmeli

Hatta Topal dışındakilerin fizik yeterliliği de Pereira için soru işareti olacak. Dolayısıyla geniş bir kadro revizyonu gerçekleştirmek lazım. Bu revizyona, simge olarak görülen oyuncular da dahil olabilir. Aziz Yıldırım geçen sezon, ‘50 milyon Euro harcasam şampiyon olurdum’ demişti. Bu sene daha fazlası gerekebilir. Pereira’ya, takıma ve kamuoyuna, patronun O olduğu mesajı çok net bir şekilde verilmeli. Misal, basın toplantısında Mahmut Uslu’nun değil Terraneo’nun konuşma yapıp, sonra sözü Perreira’nın alması, bu hiyerarşiyi yaratma anlamında daha yararlı olurdu.

YORUM YAZ