MENÜ

Göztepe penaltıyla kurtardı

Abone Ol Google News

Göztepe maça sakin başladı. Düşme hattı stresi yok gibiydi. Belki Ankaragücü’nün ligde kalmayı geçen hafta garanti edişinden, belki 2. devrenin yıldızlarından Boyd’un da olmayışından.

Haberin Devamı

Ne seyircide ne takımda bir stres hissedilmiyor gibiydi. Ancak 1-0 öne geçtikten sonra iş değişti. Skoru koruma isteği eğer güçlü bir orta saha oyununuz yoksa tansiyonu artırıyor kuşkusuz. Oyunu organize edip soğutamadılar.

Ankaragücü dakikalar geçtikçe oyunu aldı. Göztepe’nin ani baskınlarında yine son vuruş sorunu kendini gösterince iş bir kaza/sakarlık penaltısına kaldı. Kadah’ın geçen hafta Bursa’da kaçırdığı penaltıdan sonra yaptığı vuruş ev sahibinin 1-0 öne geçtikten sonra sergilediği en soğukkanlı hamleydi.

Göztepe’nin sezonuna baktığımızda şunu söylebiliriz. İyi ve etkili bir savunma ve kaleci kadrosu, iyi kanat hücumcuları...

Santrfor performansı şart

Ancak ne kadar iyi oyuncuları olsa da oyunu geniş alanda oynamakta zorluk çeken, direkt oyunda ise top kayıplarında alan kaybeden bir ekip. Ve tabii santrfor eksikliği. Zaten ligin kaderini de bu çizdi.

Haberin Devamı

Bursaspor sadece 1 santrforu olsa belki ligi ilk 6’da bitirebilirdi. Diagne’den az gol attılar. Ve Diagne’nin ilk yarı performansını herhangi bir santrfolar değiştirseniz Kasımpaşa belki de küme düşecekti.

Göztepe de aynı sorunu bu sene yaşayanlardandı. Önümüzdeki sezon daha iyi planlanmış bir orta saha ve Jahoviçvari bir santrfor performansına ihtiyaç var.

Göztepe’ye tebrikler. Bursaspor ve Erzurumspor için yeniden ayağa kalkma vakti.

YORUM YAZ