MENÜ

Garanti golcü eksikliği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zira Sarı-Kırmızlılar’ın orta saha kanatları, aslında kanat özellikli oyuncular değil, içeri dönüyorlar. Göbekteki 6’lı, çoklu tandemi iyi yaptığından, kademe sorunu yaşamıyorlar. Dolayısıyla eğer Eboue ve Hakan, ceza sahası yanlarında bolca bulunuyorlarsa, anlıyorsunuz ki, Galatasaray iyi ve baskılı oynuyor.

Zaten normal sezonda bu kadar puan farkı yapışları da bundan.

Dün 65’e kadar bu durum yoktu. Bunun sebebi, Burak Yılmaz’ın caydırıcı tehdidi olduğu kadar, Şenol Güneş’in tam kontratakçı dizilişi.

Hoca, Inter maçı yaklaşımıyla ama daha akıncı bir oyunu başarıyla sahada sahneledi.

Olcan, Alanzinho ve Burak dışında, birbirine yakın ve direkt oyunu hedefleyen bir ekipti Trabzonspor. Birbirlerine yakın durdular, hızlı çıktılar ve Galatasaray’ın akın sürekliliğini törpülediler. Yani amaçları vurmaktan çok tehdit etmekti. Ve baskıyı böyle azalttılar.

Terim’in düzenli oyunu bunu aşamadı. Selçuk yetmedi diyelim.

Sonra ilginç bir şey oldu. Terim asıl ustalığını hatırladı. Bilirsiniz o, bir kaos futbolu ustasıdır. Ve bunu hem saha içinde hem de dışında çok iyi uygular. Onu bugünlere getiren, İmparator yapan da aslında budur.
65’te yaptığı Baros - Melo değişikliğiyle, buna döndü Terim. Euro 2008 tarzı ama bu sene çok denenmemiş değişiklik, Şenol Güneş’in ekibini oldukça sendeletti. Neredeyse maç bitene kadar her dakika, şaşırtarak baskı kurdular Trabzon’un üzerine.

Ama garanti bir golcüye sahip olmamanın sıkıntısını bu yıl belki de ilk kez bu kadar yoğun olarak hissettiler.

YORUM YAZ