MENÜ

Emre ve Gustavo el koyarsa...

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un hücum takımı kadar özellikli, metodu fazla, gücünde çeşitliliği yüksek bir ekip az gelir. Hiçbir şey yokken, takım çalışmazken, orta saha oturmamışken de pozisyon ve gol buluyorlar. Böyle bir ekibi engellemek kolay değil. Ligde oynanan iki maçta da Fenerbahçe’nin daha iyi oynadığını söylemek herhalde yanlış olmaz. Ancak Uğurcan’ın kaleye ördüğü duvar ve hücum hattının hiçbir şey yokken bile gol bulabilmesi karşısında Fenerbahçe çaresiz kaldı.

Haberin Devamı

‘Trabzon’un gol bulması olası’

Fenerbahçe’de ise durum tam tersi. Her şey çok iyiyken takım standart üstü oynarken kolay yiyorlar. Hatta Alanya deplasmanında olduğu gibi neredeyse kendi kalelerine 3 gol atabiliyorlar. Ve bolca pozisyona girip direklere takılıp atamayabiliyorlar. Bu dengede Trabzonspor’un gol bulması beklenendir.

‘Deniz&Dirar’ın işi zor’

Sarı-Lacivertliler’in en büyük sorunu kadro sürekliliğinin yakalanamamış olması. Savunma hattının Serdar Aziz dışında hemen tamamı tartışmalı. Deniz ve Dirar’ın Nwakeme-Ekuban-Sörloth üçlüsünü, Novak ve Pereira’yı da hesaba katarsak durdurmaları kolay değil. Ozan’ın yokluğunda orta saha oluşturmak da kolay değil. Ekici, Tolgay asla bu seviyede değiller. Gustavo ve Emre’ye mecburlar. Ferdi hücumda silah ama arkada bek oynamayı çok iyi bilen bir oyuncu olmadan sorunun parçası da olabiliyor.

Haberin Devamı

‘Yaratıcılık sorunu olabilir’

Tabii eğer Sosa forma giymezse Guilherme’nin de yokluğunda belli seviyede bir yaratıcılık sorunu ortaya çıkabilir. Parmak iyi oynuyor ve N’diaye’yle birlikte fiziksel olarak eksik kalmazlar ancak bu tip bir maç için gerekli olan beceride biraz geri düşebilirler. Trabzonspor seyircisiz maçın da verdiği avantajla önde. Eğer denge Fenerbahçe lehine değişecekse bu Emre ve Gustavo ’nun olaya el koymasıyla olur.

YORUM YAZ