MENÜ

Dinamizm kaçtı tecrübe yakaladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Benfica öyle bir tempoyla oyuna başladı ki ‘1 dakika sessizlik’ eylemini doğru düzgün yapmak mümkün olmadı. Taraftar konstantre olamadı ve oyuna müdahale etmek için 1 dakikanın bitmesini zor beklediler...

Aslında bu, ilk yarının hikayesi. Mitroglou’nun arkasında Guedes’in de katıldığı 5’li orta saha bloğunun yüksek tempolu paslaşmaları alan oyununun mükemmel bir örneğiydi. Bu kadar hızlı yer değiştirirken oyuncuların birbirinden bu kadar kopmamayı başarması gerçekten büyük iş. Oğuzhan, Tolgay, Atiba ve Quaresma’nın önüne hep 3 kişiyle geçmeyi başarmaları her türlü övgüyü hak ediyor. Böyle olunca Beşiktaş ilk yarıda Benfica savunmasının değil, orta sahasının dahi arasına giremedi.

Bu tip bir oyunda savunmayı sağlam tutmanız ve rakibin açık vermesini beklemeniz lazım. Mümkünse tempoyu da düşürmeniz.

Cenk’i unutmak hata

Ancak Tosiç’in sakatlık sebebiyle gardını alarak oynaması nedeniyle Atiba’ın bir oraya bir buraya koşturması ilk goldeki hatayı getirince bu ihtimal ortadan kalktı. Semedo’nun mükemmel vuruşu işi iyice zorlaştırdı. 2 saniye de 4 gollük vuruş ve 3 direkle gelen gol ise tam bir felç haliydi. Şenol hoca bu durumu 4 oyuncunun yerini değiştirerek çözmek istedi fakat Gönül’den önde yararlanmak için bu kadar beklemesi, Cenk’i unutması sanırım kendisinin de kabul edeceği en büyük hataydı.

Her anlamda unutulmaz

İkinci yarıda onun driplingleri Benfica’nın şeklini bozmak konusunda önemli silah oldu. Tabii Aboubakar’ın formsuzluğunu da o kapattı. İnler’in dahliyle pas ritminin artmasıysa işi değiştirdi.

Oyunu nihayet geniş alana yayabildiler. 3 net kontra açığı verme riskini alarak 3 gol bulmayı başardı Beşiktaş. Böyle bir geri dönüş Şampiyonlar Ligi standardında kolay gerçekleşecek bir şey değil.

İlk yarıda anormal bir dinamizmle Beşiktaş’ı felç eden genç Benfica çok iyi kaçtı. İkinci yarıda, bu çok da ekonomik olmayan enerji kullanımından yararlanan tecrübeli Beşiktaş yakaladı.

Unutulmazdı. Her anlamda...

YORUM YAZ