MENÜ

Çözüm yıkım değil tamirat

Abone Ol Google News

UEFA kararı ve maddi kapasite konusunda net bir bilgi sahibi olmadan Fenerbahçe’nin transfer harekâtının kapsamını tahmin etmek zor. O yüzden bu iki konudan bağımsız bir değerlendirme yapmak lazım. Normal şartlarda Fenerbahçe, 11 değil 22 transfer yapsa kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Ancak izlenecek yol tabii ki bu değil. Fenerbahçe’nin öncelikle bir şablona ihtiyacı var. Bu şablon 4 ya da 5 özel oyuncu etrafına inşa edilecektir. Emre Belözoğlu bu oyunculardan biri olabilir. Keza Kolarov da.

Haberin Devamı

Katkısı olur

Eğer imza atacak ve sol stoper olarak oynayacaksa Emre-Kolarov bağlantısının Jailson’dan Zajc’e bu iki pozisyonla temasta olan her potansiyel oyuncuya katkısı olur. Kuşkusuz bizim işimiz oyuncu önermek değil. Şablon kaleci - stoper - üçlü orta saha-santrfor ekseninde doğru kurulduğunda bugün kalite olarak tartışılan birçok oyuncunun nasıl mayalandığı görülecektir. 4-5 üst düzey mihenk taşı oyuncu ve Ersun Yanal’ın oyuna karar vermesi. Çözüm yıkım değil tamirat. Stoper-kaleci kalitesinin top hakimiyeti ve oyun zekası olarak kesinlikle yükselmesi lazım.

Haberin Devamı

İyi bir standart

Keza orta saha ve santrforda da geçen senenin ötesine geçmek şart. Adı sıkça geçtiği için ismi üzerinde konuşmakta sıkıntı yok: Max Kruse isminin bu anlamda iyi bir standart olduğunu düşünüyorum. Takımda bu seviyede 5-6 oyuncu olursa geri kalanlar için de yükselme efekti sağlar. Fenerbahçe geçen sene 15 transfer yaptı ve bunların hemen tamamı 2. şans arayan oyunculardı. Bu sefer bundan uzak durmak en iyisi.

YORUM YAZ