MENÜ

Carvalhal değil Koch

Abone Ol Google News

Genel kamuoyu Bursaspor’un en değerli iki oyuncusunun Volkan ve Sercan olduğunu düşünüyordu desek herhalde çok yanılmış olmayız.

Haberin Devamı

Bu iki oyuncuyu bırakmasına rağmen, ligin en iyi ‘eski şampiyon’ performansını ilk 30 dakika onlardan seyretmiş olmamız ne olacak peki?

Ülkenin yıldız tarifinde mi sorun var?

Dün 11’e 11 oyunda ev sahibi sahaya enine çok iyi ve geniş yayıldı. Bu yöneleriyle ligin üzerindeler.
Eksik olan orta ya da pas kalitesiydi.

Kanattan sıfıra iniyorlar. Ceza sahası içine yeterince adam sokuyorlar. Ama asist şablonları yok gibi.
Çok iyi, hızlı çıkıyorlar...

Ancak net kontratak planları/şablonları da yok gibi. Biraz fazla doğaçlama oynuyorlar sanki.
Tüm bu tabloya rağmen ilginç olan, eksik kalmalarına rağmen yine rakiplerinden daha net ve fazla pozisyona girmeleri oldu. Farkı açmaları, maçı erkenden, ilk yarıda bitirmeleri işten değildi.
Bunu övmeliyiz. Kolay bir iş değil...

Ancak oyunun kaderini/sonucunu etkileyen 3 temel unsurdan da bahsetmek lazım:

-3 senedir standart düşürmeden bu takımı bu seviyede tutan Ertuğrul Sağlam’ın, bu sezon üzerine koyan ve çok iyi oynayan Batalla’yı oyundan çıkarması takımı etkiledi... Eğer bir sakatlık yoksa, oyunu ileride tutabilen, oyun planın bu çok önemli parçasının oyundan alınmasını anlayamadığımı söylemem lazım. Yokluğu Bursa’yı çok geri düşürdü.

Haberin Devamı

-Beşiktaş’ın asla bir oyun planı yok. Ama güçlüler... Roland Koch bu takımı fizik olarak iyi hazırlamış. Rakip daha uzun süre eksik oynayarak yorulsa da arada ciddi bir fizik farkı olduğu görülüyor.

Dün Beşiktaş şanslı bir finalle oyun içinde tahmin edilemez bir galibiyet aldı. Ama fizik olarak bu kadar iyi olmasalar şansları yetmezdi.

YORUM YAZ