MENÜ

Beşiktaş'tan yeni oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş sadece Quaresma’sız oynamadı, Quaresma oyununun dışında çıkarak maça hakim oldu. Trabzonspor Burak’sız oynadı ama Burak’a göre oynamaya devam etti. N’Doye, Sosa, Abdülkadir ve Olcay’la oynarken rakip alana yerleşmeniz gerekir. Bu dörtlüde arkaya kaçıracak adam yok... Hepsi ayağa isteyen oyuncu. Peki Kucka-Okay ikilisiyle oyunu ileri taşımak mümkün mü? Pek değil. Kucka’nın yerine Sosa’yı, öne Yusuf’u atmak topa ileride hakim olmak oyunu ileri pasla taşımak anlamında daha iyi bir çözüm olabilirdi. Ancak muhtemelen Rıza hoca Babel, Lens Talisca üçlüsünün vaat ettiği direkt oyundan çekindi. Çekinmekte haksız değil, ancak bu tercihlerle de iç saha avantajını kullanmak olanaksız. Peki 65’ten sonra sadece Yusuf-Kucka hadi olmadı Rodallega-N’Doye değişiklikleri ile bunu deneyebilir miydi? Hayır bu kez riski çok üst seviyeye çıkardı. Olmadı.

Gecenin sorusu

Rıza Çalımbay iyi bir teknik direktör. Büyük bir teknik direktör olacak mı? Bu sınavı tam anlamıyla verebildiğini söylemek güç.

Maçın starı

Babel. Talisca’ya ilk yarıda attığı pas, oyunun kurulumuna verdiği destek ve attığı iki gol. Vagner Love’la daha uyumlu gibiydi. Bu kez Negredo’yla işi çözdüler.

Maçın olayı

Quaresma’sız oyunda merkeze dönen Şenol Güneş, ilk yarıda 3 net pozisyon yaratacak şekilde savunmayı delmeyi başardı. Hem de Okay-Kucka duvarına rağmen. Peki Rıza Çalımbay bu duvarı
oraya neden kurup oyunu kurma konusunda da sıkıntı yaşıyor?

Kısa mesaj

Tamamen Burak’a angaje olmuş bir oyun. Burak’sız aynı oyunu oynamaya çalışmak büyük hata.

YORUM YAZ