MENÜ

Başakşehir'den buruk başlangıç

Abone Ol Google News

Okan Buruk sanırım Abdullah Avcı’nın oyun temposunu artırmak istiyor. Bu normal. Tabii bu geçişin sancılı olması da normal. Buruk’un arayışının temel sonucu çizgiye yakın oyuncuların demarke vaziyette topla buluşma imkanlarının azalması oldu. Avcı iki savunma kanadını orta sahanın parçası yaparak oluşturduğu 6’lı blokta özellikle Visca ve terse misal Elia’yı pas trafiği içinde savunmacısıyla birebir bırakma peşindeydi. Oyunu enine genişletmekte üzerine yoktu Başakşehir’in. Geçen sezonun son 10 haftasına kadar bunu mükemmel yapan takımı rahat pozisyon buluyordu. Okan Buruk’un hem oyun mantalitesi hem de geçen sezonun sonunda yaşanan posiyon/gol sıkıntısı onu arayışa itti. Tabii - Emre’nin de ters uzun toplarının yokluğunda - bu arayışını dün itiabırıyla sonuç verdiğini söylemek zor. Dün akşam bütün bunların sonucunda en ilgi çekici durum Robinho ve Visca’da neredeyse hiç yararlanamamak oldu. Başakşehir enine oyunu genişletmek zorunda.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

İki soru. Buruk’un değişim hamlesi zaman alacak. İkinci maça bir ara çözüm bulabilecek mi? Ve İrfan... İyi oyuncu mu büyük oyuncu mu bu sene bunun cevabını bu sene alacağız. İpler onun elinde...

Haberin Devamı

Maçın starı

Zaman zaman hatalar yapsa da Olympiakos kalecisi Jose Sa birkaç etkili şutta yaptığı müdahalelerle maçı takımı adına dengede tutan oyuncu oldu. Sonunda da kurtardığı penaltıyla işi bitirdi. Başakşehir’in kendi mükemmel oyununa yaklaştığını söylemek zor. Ancak yine de onun performansı olmasa avantajlı skorla Pire’ye gitmek hiç uzak ihtimal değildi.

Maçın olayı!

İrfan Can. Gördüğü kırmızı kart hatalı. Tabanı kaldırsa da tehlike bölgesinde kimse yok. Hakemin yorumu doğru değil. Çünkü tabanla faule maruz kalan oyucu meredeyse paralel hareket ediyor. Ancak sorun o değil. Başakşehir yine zirveye oynacaksa Mahmut’a eşlik ederek oyunu büyütmesi gereken beyin İrfan. Sinirini kontrol edip oyunda kalmalı.

Kısa mesaj

Bu değerli oyuncu grubuyla tur mümkün. Sadece Robinho ve Visca turu alabilir.

YORUM YAZ