MENÜ

Baros kurban ediliyor

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın elinde 4-3-3 oynayacak kalite ve sayıda hücuma dönük orta saha yok. Riera eski gücüne biraz yaklaşabilirse belki. Ama Kazım oyunculuk özellikleri açısından olmuyor.

Haberin Devamı

Öte yandan 4-4-2’ye gelirsek 3 kalburüstü santrforu var. Türkiye kalitesinin çok üzerinde 2, iki yönlü orta saha oyuncusu.. Ve savunma hattı.

Terim 4-3-3 ve varyasyonlarını denediğinde Baros kurban oluyor. Çok kötü oynuyor. Halbuki onu kötü yapan yalnızlığı.

Sağda Kazım, Sabri, Eboue üçlüsünün sürekli birbirine girdiği bir kakafoni var. Selçuk da oraya gdiyor sürekli. Solda ise sadece Riera.

Kazım sadece Baros’un yanına girdiğinde biraz işliyor. Kanada gittiğinde durarak oynuyor. Oynamıyor demeli.

Dolayısıyla olmuyor...

İlk yarıda yine İBB maçında olduğu gibi iyi niyetle önde oynamaya çalışsalar da, bunun iyi bir sistem oyunu olduğunu söylemek olanaksız.

Samsunspor’un savunmasını hiç çıkarmadan sadece 2 oyuncuyla kontra yapmaya çalışması, Galatasaray’ın sorunlarını ortaya çıkarmadı belki.

Ama her kontra girişiminde Galatasaray savunmasının 40 metre geri koşup, rakibi karşılamaktan çekinmeleri gözden kaçmadı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda 4-4-2’ye ilk dönenin Samsunspor olması normal. Ama Galatasaray’ın buna 20 dakika tepki vermemesi inanılmaz.

Oyun bu arada elden kaçabilirdi.

Geç de olsa Terim 4-4-2’ye geçtikten sonra takım biraz daha bildiği bir şey oynamaya başladı. Sahada çok daha dengeli durdular.

Bu oyun içinde Baros’un ne yapacağını umarım ileriki haftalarda görme şansımız olur. Çünkü sistem değişince o çıktı ve sanki sorun oymuş gibi durdu. Ki böyle düşünmek büyük bir yanılgı olur.

Onu Elmander’le birlikte kullanmak Galatasaray’ı bir üst sınıfa geçirebilir. Son olarak. Umarım Federasyon Ahmet Şahin’e bir ceza vermez. Bu büyük haksızlık olur.

YORUM YAZ