MENÜ

Aynı sorunlar...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Amedspor, Fenerbahçe’nin son 2 maçtır yaşadığı sıkıntıyı 2. yarıda oynadığı oyunla devam ettirdi. Kayseri ve Antalya maçlarında Fenerbahçe’nin savunmasına ve orta sahasına baskı uygulayan rakipleri, Sarı-Lacivertliler’in ağır top çevirmesinden iyi yararlanıp oyununu bozmuştu. Amedspor ilk yarıda kendi sahasına çekilip beklese de ikinci devrede Fenerbahçe savunması ve orta sahasını rahatsız etmeyi başardı.

Rakip kim olursa olsun

İleriye çıkışlarda hücum şablonu olmayan, arada top çevirerek rakip yarı alana yerleşmek isteyen Sarı-Lacivertli ekipte, bu tip oyunlar baş ağrıtıcı oluyor. Rakibin kalitesi ne olursa olsun, Fenerbahçe ancak rakip yarı alana yığılıp ideal orta sahayla (Kjaer da dahil) oynayabildiğinde, rakibi yarı alanına hapsediyor. Bu olmadığında rakip Kayseri de olsa, Amedspor da olsa Çatladıkapıspor da olsa ne çıkabiliyor, ne de o pozisyonlarla iyi savunma kurabiliyor.

Hücumda varyasyon eksikliği

Dün ilk yarıda rakip yarı alana yığıldıklarında; bütün lig boyunca Pereira’nın en beğendiğini söylediği maçlarda dahi yaşanan hücum varyasyonu eksikliği ortaya çıktı. Fenerbahçe orta sahasının bir sorunu var. Alper olduğunda bu biraz gideriliyor. Bu sorun, özellikle 3. bölgede hiç verkaç yapılmaması, savunma arasına oyuncu kaçırılmaması ve korner bayrağı yakınları dışında çalım atılmaması. Yani yerleşik defansa karşı Fenerbahçe, rakibi savunmaya ittikten sonra ceza sahasına girmiyor.

Yanlış anlaşılmasın, yapamıyor değil, hiç denemiyor! Bu oyuncu grubu ancak bir direktif alırsa böyle davranıyor. Dün zeminin bozukluğu bu işi zorlaştırdı, kabul. Fenerbahçe, iyi zeminlerde de bunu denemiyor. 1. ve 2. bölgede güvenli olmayı anlarım. Ancak hücumda bu takım daha fazla risk almalıö.

YORUM YAZ