MENÜ

Akıl ve yetenek katar, standartı yükseltir

Abone Ol Google News

Uzun süren transfer haberleri sonrasında 2013’te Galatasaray, 2016 ve 2017’de Beşiktaş’la ‘anlaştı, bugün yarın geliyor’ müjdesi biz medya tarafından verildiğinde sevinçle karşılanmıştı. Bugün de Fenerbahçe ile anlaşma sağlandı haberleri üzerine bir yorum istendi benden. Her seferinde heyecan vericiydi. Bugün de ilerlemiş yaşına rağmen heyecan verici.

Haberin Devamı

Lider bir oyuncu

Kolarov üst düzey futbola adım attığı Lazio’dan 2010’da rekor bir transfer ücretiyle City’ye gitti hatırlarsınız. 6 yılın ardından bu kez ezeli düşman Roma’ya gittiğinde hayat onun için kolay olmayabilirdi. Ancak lider özellikleri ve üstün yetenekleriyle de Roma’nın temel oyuncularından biri oldu. Anlaşma sağlandığı anda Fenerbahçe için de en büyük kazanç bu olacak.

Sol önde oynayabilir

Sol bekte ya da stoper... Nerede oynarsa oynasın takıma en üst seviyede akıl ve yetenek katacaktır. Alternatif olarak sol önde de forma giyebilir. Baştan beri söylediğim standardı yükseltecek temel taşlardan biri olacaktır. Ayrıca duran toplarda abartısız Alex etkisi yapar.

Haberin Devamı

2014'teki Caner rolü

Ersun Yanal’ın oyununda vazgeçilmez olan uzun çapraz toplarla akın yönünü değiştirme ve rakip savunmayı genişletme yönünde de tarifsiz katkı yapabilir. Yanal’ın 2014 oyununda Caner’e verdiği rol için de biçilmiş kaftan. Çok orta istenecek ondan. İçe kırılıp çektiği şutlarla da çok iş yapabilir.

Yeter ki denge kurulsun

Tüm bunlar bir yana ben fiziksel durumunu da göze alıp sol stoperde daha çok tercih edilebileceğini de düşünüyorum. Oyuna net akıl koyar. Yeter ki orta saha gerekli sağlamlıkta olup zırt pırt onu hızlı savunmacılarla geniş alanda birebir bırakmasın. 30 yaş üstü yüksek tecrübe, yetenek ve akılla genç ve gelişmeyi harmanlayan bir kadro olduğu sürece bu transferin Ali Koç’un geçen sene koyduğu geleceğe yatırım yapma planıyla da çeliştiği kanaatinde değilim. Yeter ki denge iyi kurulsun.

YORUM YAZ