MENÜ

Açık ara Liverpool

Abone Ol Google News

Chelsea bir oyuncu efsaneden bir büyük teknik adam çıkarmak istiyor. Zidane örneği gibi. Liverpool ise en büyüklerden biriyle çalışıyor. Haftasonu izlediğim iki takımın rakipleri aynı standartta değildi. Chelsea, ManU maçında ağır bir yenilgi alsa da maç onlara da dönebilirdi. Öte yandan cuma akşamki maçın yorumcusu Jamie Carragher’ın maçtan sonra söylediği gibi Liverpool’un, Norwich’i farklı yeneceği 5. dakikada belliydi. Buraya kadar haftasonunun bir ölçü olmaması gerektiği sonucu çıkabilir.

Haberin Devamı

Temel etkenler var

Ancak iki takımı birbirinden ayıran temel etkenler var. Önce Chelsea’nin Hazard’ı kaybedişi. Kovacic ve Pulisic’in kahraman olmak için zamana ihtiyaçları olabilir. Diğer tarafta ise Liverpool’un kahramanı bol. Asıl mesele ise Liverpool’un her şartta oyununu rakibine dayatabiliyor oluşu. Liverpool çok az deplasmanda zaman zaman oyun kontrolünü kaybediyor. Belki City ve Barça’ya karşı.

Ölümcül olacak

Chelsea’nin ise henüz geçerli bir oyunu olduğunu söylemek dahi güç. ManU’dan yedikleri özellikle 2. gol hücum savunma geçişlerinde nasıl büyük sorun yaşadıklarını net olarak gösteriyor. Daralıp açılmalarda dünyanın en iyisi olan Liverpool’un bu durumda oyunun hakimi olacağına kuşku yok. Chelsea için orta sahada yapılacak basit top kayıpları ölümcül olacak. Dolayısıyla şansa fazlasıyla ihtiyaçları var. Açık söylemek gerekirse Alisson, Liverpool kalesinde olsaydı Chelsea’nin mucizeye ihtiyacı var derdim. Onun yokluğunda Liverpool’un açık favori olduğunu söylemekle yetineceğim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ