MENÜ

Suçlu yerine kahraman aranmalı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, bir maçın sonunda daha kazanması gerekirken bu sezon EuroLeague'den facia bir sonuçla ayrıldı. Mücadeleden önce Sarı Lacivertli ekibin kazanması gereken maç diye yorumlar klasikleşmişti.

Haberin Devamı

Taraftarlar bu sefer uyanık bir şekilde sahadaki yerlerini aldı. Obradovic ve öğrencileri o desteği alınca bir adım geride de başlasa en azından geçen seneden akıllarda kalan savaşan bir takım sahadaydı. Hatta başa baş giden maçın dengesini değiştiren Fenerbahçe taraftarı ile momentumu kendi lehine de çevirmişti.

Nando De Colo ve Derrick Williams ön plana çıkan isimler oldu. Williams enerjisi ile Vesely'nin iyi bir partneri olabileceğini gösterdi. Sert maça sert fauller damga vuruken oyun planında aksamalar da olsa akan hücumlar izledik.

4. çeyreğin sonunda 5 dakika kala maçın bitimine Fenerbahçeliler kazandık havalarına girdiler. Hatta buna ekran başında izleyenler ve tribündekiler de! Ancak inanmayanlar ise oyuncuların kendi olduklarını maçın sonundaki skor belirledi. Zalgiris mütevazı takım halinde yavaş yavaş sertleştirdikleri oyunda etkinliği son 2 dakikada resmen ele alıp 10-0'lık seri ile maçı kazandılar. Önce Fenerbahçe Beko'nun tebrik etmesi lazım, ardından taktik tahtası yerine maçı yeniden izleyip nerede hata yaptık diye düşünmeli.

Haberin Devamı

Nerede hata yaptık sorusu doğru bir tabir olmayabilir ama Fenerbahçe Beko, önce liderini bulmalı. Obradovic bu takıma lider bir oyuncu yaratmalı. De Colo inanılmaz bir skorer ama onu besleyecek bir oyun planı olmadıktan sonra sadece bireysel oyundan daha fazlasına gitmiyor. Kilitlenen oyunda Fransız Guard ne kadar çok topla oynarsa kayıplar bir o kadar fazlalaşıyor. Pick'lerden çıkarak sadece şut kullanan ve fazla efor sarf etmenden dengesini koruyan bir De Colo, tartışması EuroLeague'in MVP'liğine oynar.

Fenerbahçe'de hala çizilen oyunu anlamayan ve topu nerede, nasıl ve ne zaman kullanacağını bilmeyen basketbolcular var. Bunlardan biri de savunması ve mücadelesi ile akıllarda yer etmiş, bu sene ise yerden kalkmayan fiziki olarak yetersiz bir Kalinic. Sahada onun gösterdiği reaksiyonlar her zaman belirleyeci olmuştur.

Obradovic neyi denediyse elinde kaldı ama tecrübeli Coach'un unuttuğu en önemli olan bir kahraman yaratmaktı. Obra'nın basketbol felsefesinde takım oyunu hep bir numaradır ama kabul etmek gerekir ki Fenerbahçe'nin sahada lidere ihtyacı hep var. Önceki senelerde de hatırlamak lazım. Bogdanovic, sakatlanana kadar Vesely, Ekpe Udoh, kafası oyunda bir Sloukas...

Artık verim alınmayacaksa bile yeni liderlerin, kahramanlaştırılması gerekiyor. Fenerbahçe kendinden emin değil daha. Maçı kazanmak ya da kaybetmekten daha kötü bir sonuç getirebilir bu durum. Zalgiris maçının son 7 saniyesinde çizilen oyun ve oynanan arasında dağlar kadar fark olabileceğini basketbolu sadece 2-3 sene takip eden biri bilr anlayabilir.

Sadece son pozisyon bile takımın mağlubiyetle neden sahadan ayrıldığının bir kanıtı.

YORUM YAZ