MENÜ

İstanbul'un rengi kırmızı

Abone Ol Google News

Favori Liverpool’du ve Vodafone Park’ta tribünlerin büyük çoğunluğu onların elindeydi. Ancak çok küçük bir kesimin statta desteğini alan Chelsea, ligde 4-0 yenildiği Manchester United maçından sadece 3 gün sonra, hem ilk yarı golü buldu hem de beklentilerin çok üstünde bir performans sergiledi. İkinci yarı ise Klopp’tan fırçayı yiyen Kırmızılılar’da oyuna giren Firmino, Mane’ye asisti yapıp beraberliği sağladı: 1-1. Liverpool, golün ardından maçı da bitirmek istedi ama mücadele uzatmaya gitti. Uzatmada Firmino pası verdi, Mane skoru 2-1 yaptı ama penaltıdan Jorginho, Chelsea’yi ayakta tutmayı başardı. Kader anı penaltılarda ise son sözü Liverpool söyledi ve Devler Ligi’nin sahibi olarak Avrupa’nın en iyisi olduğunu perçinledi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Liverpool’a, İngiltere’nin dışında başka bir ülkede bu kadar büyük bir destek verilir miydi? Herhalde bir UEFA finalinde bir takımın, stadın yüzde 95’i tarafından desteklendiği ilk kez görülüyordur.

Maçın starı

Adrian transferin bitmesine iki gün kala bedelsiz transfer edildi. Alisson’un sakatlığı sonrasında ilk 11’deki ilk maçına bu finalde çıktı. Uzatmada harika bir top çıkardı ve kapanışta da Abraham’ın penaltısını kurtararak maçın kahramanı oldu.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Beşiktaş seyircisi, ‘Mekanın sahibi’ olarak özellikle uzatmalarda Siyah-Beyaz tezahüratlarıyla Süper Kupa finalinde de farkını ortaya koydu!

Kısa mesaj

Süper Kupa organizasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Sorunsuz ve futbol dolu gecenin ardından 2020 Şampiyonlar Ligi finalinde bu kez Olimpiyat’ta, bir kez daha en iyisini yapacağımızın sözünü şimdiden tüm dünyaya gösterdik.

YORUM YAZ