MENÜ

Teselli kupası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Devre arasında yaptığı transferlerle müthiş bir rüzgar yakalayan ve 5-1’lik Bucaspor zaferiyle herkesin “17’de 17 yapar” dediği Beşiktaş’ın hevesini Olimpiyat Stadı’nda kursağında bırakmıştı İstanbul Belediye... Aslında Turuncu-Lacivertliler’in Kara Kartal’a bu ilk ‘güzelliği’ değildi. Tabi ki sezonun ilk yarısında devirdiği Siyah-Beyazlılar’a tarihlerinde ilk kez yükseldikleri kupa finalinde de kolay kolay teslim olmayacaktı Abdullah Avcı’nın öğrencileri...
Beşiktaş’ın kötü oynadığı bölümde Quaresma’nın ‘klas’ golüyle üstünlüğü yakalaması futbolun cilvesiydi. İlk yarının son anlarında Simao’nun vuruşu ağlarla buluşsaydı kupa sahibini erkenden bulacaktı. Yokluktan mecburen stoper oynayan Aurelio, elinden geleni yapmaya çalışıyordu. Ancak bir savunma oyuncusu olmadığı için fundamental eksikliğinin getirdiği zamanlama hatasıyla penaltıya sebebiyet verdi.
Eşitlik sonrasında moral olarak oyundan düşen Beşiktaş’ın bocaladığı anlarda Gökhan Ünal belki de İstanbul Belediye’ye geldiğinden bu yana en önemli golünü attı. Çok iyi bir futbolcu olan ama gereksiz hareketleri ve zorlamalarıyla kritik top kayıpları yapan Fernandes, ikinci asistini duran toptan Sivok’a yaptı. Fiziksel olarak rakibinden eksik gözüken Beşiktaş, istekli tavrıyla uzatmalarda üstün taraftı. Siyah-Beyazlılar bu sezon toplam 300 dakika içerisinde geçemediği Belediye’yi penaltılarla devirip, ‘teselli kupası’na kavuştu.
Oysa ki, bol yıldızlı ve bu kadar harcama yapmış bir kadronun en azından son ana kadar ligde şampiyonluk yarışı içerisinde olması gerekirdi. Kara Kartal’a Avrupa yolu Türkiye Kupası ile kestirmeden açıldı. Kupadan ziyade, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ne sadece Play-Off turu oynayarak gidecek olması daha önemli. Zira geçen sezon Temmuz’da başlayan Avrupa serüveninin Siyah-Beyazlılar’ın başına neler açtığı açıkça görüldü.
Üzerine hiç vazife olmayan bir şekilde profesyonel futbol takımı kurma misyonunu yüklenen ‘hepimizin takımı’ İ.B.B.’yi de verdiği mücadeleden dolayı kutlamak gerek.

YORUM YAZ