MENÜ

Kandırmaca!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol ne kadar garip bir oyun... Ne matematikle, ne de istatistikle açıklanabiliyor. 54 dakika rakibine karşı bir fazla mücadele eden Beşiktaş, 87 dakika boyunca hiçbir şey yapmadığı maçta sahanın en kötülerinden İsmail Köybaşı’nın iki müthiş ortasıyla kendisini lige bağlayan ancak ‘kandırmaca’ yüklü bir zafere ulaşıyor. Karşılaşmanın büyük bölümünde eksik oynamasına rağmen alkışlanacak bir mücadele örneği ortaya koyan Bursaspor ise 2 dakikalık gafletin kurbanı olup, futbol doğruları içerisinde kazanması gereken maçı kaybediyor.
Mücadeleyi evinde televizyondan seyreden Guti ile kulübede canlı izleyen Fabian Ernst dünkü oyunu gördükten sonra herhalde “Bu takımda nasıl olmayız” diye hayıflanıyorlardır. Ne kadar kötü olursan ol Beşiktaş’ta 11’e girmen için Portekizli olman yetiyor. Örnek mi, Jorge Mendes’in adamlarından Simao’nun bu sezonki performansına bakın... Beşiktaş’ın yıllardır süregelen ‘komik gol yeme’ alışkanlığı dün Bursaspor karşısında da devam etti. Golü sanki rakip atmıyor, Beşiktaşlı oyuncular zorla attırıyor gibi...
Beşiktaş şimdilik kazandı ancak geleceğe dönük hiç umut vermiyor. Başındaki Portekizli hocası ve Portekizli yıldızlarıyla Kartal’ın ligin geri kalanında çok şansı olmaz. Çünkü mücadele yok. Quaresma sorumsuz, Simao ilgisiz, Fernandes lakait. Dünkü maç Siyah-Beyazlılar’da ‘Çete’yi dağıtmanın zamanının çoktan geldiğini gösteriyor. Gecenin en ilginç detayı Kara Kartal adına galibiyetin sahada hiçbir Portekizli oyuncu olmadığı bölümde gelmesiydi.
Siyah-Beyazlılar gol attığı anlarda bile bir futbol takımı havasında değil. Hiçbir oyun planları yok. Topu kenarlara indirip, hava toplarıyla pozisyon arıyorlar. Teknik direktör Carvalhal’in bu takıma teknik ve taktik açıdan herhangi bir katkısının olduğundan söz etmek çok zor. Berbat derecede kötü oynarken, 3 puan almak Kartal’ın kazancı oldu. Hem de bu kazancı Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un berabere kaldığı haftada Bursaspor gibi zirveye oynayan doğal bir rakibi deplasmanda yenerek elde etmek Siyah-Beyazlılar’ın bu zaferine çok daha anlam yükledi. Maç bitiminde Ertuğrul Sağlam’ın “Futbol adaleti yoktu” ifadesiyle tekrarladığı klişe cümle de Beşiktaş’ın mucizevi bir şekilde kazandığı 90 dakikanın özetiydi.

YORUM YAZ