MENÜ

Futbolun aile ilişkileri

Abone Ol Google News

Büyük takımlar, büyük idealleri doğrultusunda milyonlarca insanı mutlu etmek için şampiyonluk yolunda şike, teşvik ve mali yolsuzluklar gibi benim de içinde olduğum bazı ‘salakların’ suç zannetiği cürümleri işleyebilirler.

Haberin Devamı

Söz konusu futbolsa, büyük ve zenginler için farklı, küçük ve fakirler için farklı kanunlar uygulanmalıdır. Yoksa yollara 300 araçlık konvoylar çıkar, tribünlerdeki binlerin protestoları ülkeyi sallar.Emniyet ve savcılığın, büyük kulüplerimiz hakkında soruşturma başlatması densizliktir. Bu hatayı yapanları en ağır şekilde cezalandırmak gerekir.

Türkiye’de sadece hakemler maç satar. Onların dışındaki herkes sadece taraftarlarını, yani bu ülke insanlarını mutlu etmek için çabalayan ve bu ulvi amaç için büyük sıkıntılar yaşayan tertemiz insanlardır.
Devlet, bu tertemiz spor adamlarının üstüne giderse kulüpleri yönetecek kimseyi bulamayız.100 yılı aşkın onurlu tarihlerinde hiçbir leke olmayan büyük kulüplerimize kimse kara çalamaz. Bu kurumlar, Türkiye’deki diğer kurumlardan çok daha temiz ve farklı bir yerdedir. O yüzden onlara dokunursanız bedeli ağır olur.

Haberin Devamı

Büyük kulüpler, futbolun büyük ekonomisinin en önemli aktörleridir. Bu aktörler her nasılsa borç batağında sürünüyor olsa bile ayakta tutulmalıdır. Bu, başta devlet için sosyal bir görevdir.Kulüplerimizin yüzyılda bir de olsa Avrupa’daki başarıları Türkiye’nin tanıtımı adına büyük bir fırsattır, sportif başarı gelmese de yurtdışından yapılan marka transferler Türkiye’nin imajına büyük katkı sağlayacağı için kulüpler maddi açıdan devlet tarafından desteklenmelidir.Tribünlerde yaşanan şiddet olaylarının müsebbibi, ruh hastası taraftarlardır ve bu birkaç kendini bilmezin yaptıkları koca camialara mal edilemez. Kulüplerin bedava bilet dağıtması, amigoları beslemesi bir şehir efsanesidir.

Bu ülkede hiçbir Türk teknik direktör veya futbolcu ile çifte kontrat yapılmamıştır. Türk teknik direktör ve futbolcular, tazminatlarını geçtim, aylık maaşları ve primlerini bile gününde çatır çatır alır. O yüzden her sezon milyonlarca dolar fazla parayı kulüplerimiz yurtdışından transfer yapmak için harcamaktadır.
Türk futbolunun bugün yaşadığı sorunların tamamının sorumlusu Mehmet Ali Aydınlar’dır. “Bana kimse bu ülkede kulüp başkanları suç işlemiştir dedirtemez”.

Türk futbol ailesi yaşadığı son süreçte kenetlenmiş gözüküyor. Sistem çökerse başta kendilerinin yanacağını bildiklerinden, daha birkaç ay evvel kendi arzuları ve yoğun çalışmaları sonucu çıkan yasayı iş başa düşünce değiştirmenin yollarını arıyorlar. Futbol ailesi içerdeki ensesti hep saklayacaktır, çünkü Kulüpler Birliği’nde yazılı olmayan birinci kural “Omerta” dır.Kulüp başkanları ve yöneticilerinin çoğu aynı kahverenginin farklı tonlarını temsil eder bu ülkede.

YORUM YAZ