MENÜ

Suç kimde?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk sporunda yapısal çok ciddi sorunların olduğunu ve bu sorunların, sporun her branşında sporcularımızın ve takımlarımızın yerel-milli sürdürülebilir başarıları ve herkesin milli dava olarak sahiplendiği her zaman el ele olacağı birlik ve bütünlük duygusunun daimi olarak yaşatılması açısından bir an önce çözülmesi gerektiğini geçmiş yazılarımda da defalarca dile getirdim. Sporumuzdaki problemleri yakından takip edip, çözüm önerilerimi de dilimin döndüğünce anlatmaya çalışan biri olarak yine dikkatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Adeta itiraf ederek...

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen, “Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri”nde Türkiye’nin spor ile ilgili en üst bürokratı konumunda bulunan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan bir konuşma yaparak düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan konuşmasında, Türkiye’nin spor alanında yaşadığı sorunları adeta itiraf ederek sporun birikmiş ve çözülmesi gereken problemleri olduğunu ve bu dönemde çoğunun spor dünyasının içinden gelen Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın liderliğinde çözüleceğini ifade etti.

Şaşkınlıkla karşıladım

Spor alanında yaşanan sorunları anında çözme yetki ve gücüne sahip, konunun sorumlu en tepe yöneticisinin ağzından çıkan bu sözleri şaşkınlıkla karşıladım. Neden mi? Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan 7 yıldır görevde ve ‘Spor Yönetiminde Cumhuriyet Tarihimizin En Uzun Süre Görev Yapan Yöneticisi’ unvanına sahip. Ayrıca görev aldığı 2011 tarihinden bugüne Osman Aşkın Bak çalıştığı 3’üncü bakan. Özellikle şu soruyu sormak istiyorum tüm kamuoyu nezdinde; bürokratların asıl görevinin sorunlara çözüm üretmek olduğu bilinciyle bu zamana kadar sporumuzun gelişmesi ve sorunların çözülmesi için bakanlarımıza çözüm önerisi olarak neler sunuldu da bakanlarımız tarafından hangileri hayata geçirilmedi veya gerek yok denildi, gerçekten çok merak ediyorum.

7 yıldır biliyorsun!

Genel Müdür Baykan’ın söylemiş olduğu sözlere göre Ak Parti iktidarı döneminde ilk günden bugüne görev yapan spor bakanlarımız sporun içinden gelmediği için Genel Müdür Baykan’ı anlayamamış ve bu nedenle de sorunlar çözülememiş, ancak mevcut Bakanımız Osman Aşkın Bak sporun içinden geldiği için Genel Müdürü çok iyi anlamış olmalı ki Bakanımız liderliğinde çözüme kavuşturulacak diyor!!! Yahu adama bunları söylerken koskoca 7 yıl içerisinde sorunların çözümü için neler yapıldı, bununla birlikte 7 yıldır sorunlar olduğunu biliyorsun da bu zamana kadar çözüm için sen ne yaptın derler. 7 yıldır çözemediğin sorunu sadece sorun var diyerek mi çözeceksin!

Açılımı merak ediyorum

Ayrıca sen çözecektin de önceki bakanlar sporun içinden gelmediği için seni anlamadılar senin çözelim dediğin katkı beklediğin konularda katkı vermediler, sen de çözemedin anlamını mı çıkaralım kurduğun cümlelerden... Yeni bakan geldi eskileri ile işin kalmadı. ‘Tüm suç onların’ deyip sen makamında oturmaya devam ederken 7 yıldır gördüğün bildiğin problemleri çözmek bunlarla tek tek ilgilenmek senin mi yoksa başkasının görevi mi? Ayrıca sürekli kullanılan sporun içinden gelen yönetici sıfatının açılımını da çok merak ediyorum. Eşofman ve spor ayakkabıyla, göreve geldikten sonra tanışmak mı veya hayatı boyunca hızlı yürümemek mi? Hangisi daha önemli sizce ben bilemedim...

Artık oyamalayı bırakın

Her şey bir yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin önderliğinde Cumhuriyet tarihimizin en büyük tesis yatırımlarının yapıldığı bu dönemde sorunları çözmekle sorumlu olan kişilerin hala kulağının üstüne yatarak duymamazlıktan gelmesi durumun vahametini gözler önüne seriyor. Menfaatleri ve koltuk sevdasını bir tarafa bırakıp artık oyalamayı bırakın, geçmişle uğraşıp suçu başkalarına yükleme değil gerçekten sorumluluk alıp geleceğimizi planlama zamanı.

Zaman iş yapma zamanı

Ne güzel söylemiş üstad Mehmet Akif Ersoy, “Zulmü alkışlayamam, zalimi sevemem; gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.” Unutulmamalıdır ki gelecek nasıl bizimse geçmişte aynı şekilde bizim. Geleceğini sağlam temeller üzerine atıp önüne bakmayanlar sadece konuşurlar. Zaman konuşma değil iş yapma zamanı ancak bunu günlük menfaat değil vicdan, milli heyecan duyanlar ile yapma zamanı. Söz uçar yazı kalır. Memleket sevdalıları adına kaleme aldığım bu yazıların doğrunun, güzelin ve hayırlı olanın yaşatılmasına vesile olması dileği ile...

YORUM YAZ