MENÜ

Malatya'nın ayak sesleri

Abone Ol Google News

Ligin dibine demir atan Kayserispor’a, Samet Aybaba da çare olamadı. Sarı-Kırmızı ekip, Avrupa hesabı yapan Malatyaspor’dan fark yedi: 4-0. Kısıtlı kadroları çok iyi motive eden, gençlerin takıma kazandırılması konusunda başarılı hamleler yapması ile tanınan Aybaba, göreve başladığı ilk maçında Kasımpaşa’dan 1 puan almayı başarmış, ortaya konan futbol ise gelecek adına umut vermişti. Ancak, aynı takım Malatya deplasmanında yokları oynadı.

Haberin Devamı

Gökhan Töre damgası

Malatyaspor rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. Guilherme’nin düşüşte olduğu haftada Fofana ve Chebake’nin kanatlardan sürüklediği ataklarda Jahovic ve Donald, Lung’un kalesinde büyük tehlikeler yarattı. İkinci yarıya ise Gökhan Töre ve Bifouma damgasını vurup, takımlarını farka taşıdı. 14’te Acquah, Mensah’ın kaptırdığı topu savunmanın arkasına hareketlenen Donald’ın önüne uzattı. Hollandalı şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

Kayseri iyi başladı ama...

31’de Jahovic’in direkten dönen topunu önünde bulan Mustafa’nın vuruşunu çizgi üzerinde savunma çeldi. 33’te Hasan Hüseyin, Kayserispor’un ilk ciddi atağında topa iyi vuramayınca takımını bir golden etti. Aybaba’nın takımı ikinci yarıya daha derli toplu başladı. Malatyaspor’un orta alan üstünlüğüne son veren Kayserispor, rakibine zor anlar yaşattı. Ancak üst üste gelen gol girişimleri Malatya kenar yönetiminin aklını başına getirdi!

Haberin Devamı

100. lig maçında zafer

Guilherme’ye 74 dakika dayanan Sergen Yalçın, Brezilyalı’yı kenara alıp, Gökhan Töre’yi oyuna sürdü. Bu hamle hemen sonuç getirdi. Gökhan’ın pasını Jahovic kaleye şutladı. Top Rienstra’nın eline çarptı. VAR’ın uyarısıyla kazanılan penaltıyı 77’de Makedonyalı gole çevirdi: 2-0. 86’da sağ kanadı harekenlendiren, takımına yeniden hız kazandıran Gökhan Töre’nin getirdiği topu Acquah, savunmanın arkasına sarkan Bifouma ile buluşturdu: 3-0. 90’da Rienstra’nın geri pasına hamle yapan Lung’un ıskası gole dönüştü: 4-0. Sergen Yalçın teknik direktör olarak çıktığı 100. lig maçından zaferle ayrılırken, Samet Aybaba’ya karşı oynadığı 5 maçta ise 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

YORUM YAZ