MENÜ

Lidere çelme!

Abone Ol Google News

Haftaya lider olarak giren Alanyaspor, ligin yükselen değeri Gaziantep’i salladı, yıkamadı: 1-1. Oyun disiplininden taviz vermeyen Erol Bulut, maç öncesi galibiyet adına tüm önlemlerini almış, takımını sahaya 3 puan için sürmüştü. İlk yarıda Cisse-Fernandes ikilisinin sürüklediği konuk ekipte, Efecan’ın gününde olmaması Alanyaspor ataklarını etkisizleştirdi. Evinde oynamanın avantajını kullanmak isteyen Sumudica’nın öğrencileri Jeferson ve Morais ile rakip alanda etkili olurken, Kana Bıyık da sürpriz çıkışları ile gol aradı. Ancak bu yarıda gülen taraf Alanyaspor oldu.

Haberin Devamı

Cisse yine attı

İlk 30 dakika içinde taraflar uzun süre orta alanda top kapma mücadelesi verdi. Ender gelişen ataklardan birinde konuk ekip golü buldu. 33’te Ceyhun sağdan ortaladı, savunmadan seken topu önünde bulan Fernandes, Cisse’nin koşu yoluna gönderdi. Alanyaspor’un golcüsü tabelayı değiştiren vuruşu yaptı: 0-1. İkinci yarıda oyunu hareketlendiren hamleler, Sumudica’dan geldi. Rumen çalıştırıcının yaptığı değişiklikler sonrası, Gaziantep rakip alanda ataklarını sıklaştırdı. 68’de savunmasına yardıma gelen Fernandes’in kafayla uzaklaştırmak isteği top ceza alanı içinde takım arkadaşının göğsüne çarptı. Ev sahibi ‘penaltı’ istedi. VAR, hakemin ‘devam’ kararını haklı buldu.

Haberin Devamı

Asist Twumasi’den

70’te Oğuz sağdan ortaladı, Kana Bıyık’ın altı pasta vurduğu kafada top yere çarpıp dışarıya çıktı. 74’te bu kez Cisse’nin kafası direkten döndü. Topu önünde bulan Fernandes’in vuruşunu kaleci Günay çeldi. 90+1’de Kana Biyik, duran topta skoru eşitleyen isim oldu. Tecrübeli futbolcu Twumasi’nin ortasında topu kalabalık savunma arasında kafa ile kalecinin ulaşamayacağı köşeye yolladı: 1-1. Maçın sonlarına doğru kulübelere gösterilen sarı ve kırmızı kartlar, sonucu değiştirmeyince taraflar 1’er puana razı bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu.

Maçın adamı Kana Biyik

Maç boyunca savunmada görevini çok iyi yapan Kana Biyik, sık sık hücuma da çıktı. Başarılı stoper uzatmalarda attığı golle takımını kurtardı.

YORUM YAZ