MENÜ

SUV Coupe'de şık rakip

Abone Ol Google News

Aslında Audi, SUV Coupe akımına katılmakta ve Q8’i ortaya çıkarmakta biraz geç kaldı. Çünkü BMW, X6’yı 2008 yılında piyasaya çıkarmıştı. Mercedes ise GLE Coupe modelini 2015’te tanıtmıştı.

Haberin Devamı

Audi’nin bu en büyük Q modelinin piyasaya çıkışı ise 2018’in yaz aylarına denk geldi. Aracın Türkiye’ye gelişi için ise 2018’in son çeyreğini beklemek gerekecek.

İlk görüşte yeni Q8 için söylenebilecek en önemli yorum, bu otomobilin tasarımının çok şık detaylara sahip olduğu. 5 metreyi bulan uzunluk ve 2 metrelik genişlik gerçek bir meydan okuma olsa da, bu sınıf için kesinlikle normal ölçüler.

Aracın burun tasarımına, Q modellerinin yeni ayırt edici özelliği olan devasa bir sekizgen ızgara hakim. Yeni tanıtılan makyajlı Q3 de aynı ön tasarımla çıktı. Çerçevesiz yan camlar da Coupe hissini destekliyor.

Q8’in arka kısmında, bagaj kapağında baştan başa uzanan bir ışıklı şeride yer verilmiş.

İç mekan A8’i andırıyor

Q8’in iç mekanında Audi markasının amiral gemisi A8’e olan benzerliklere rastlıyoruz ama direksiyon ve iç havalandırma ızgaralarında farklılıklar var.

Haberin Devamı

Öte yandan rakipleri, Q8’deki kadar sade bir iç mekana sahip değil: Sanal kokpit, 10,1 inçlik ana monitör, hemen altında 8,6 inçlik bir ekran... Tüm kumandalar bu dokunmatik ekranlardan yapılıyor. İç mekan genişlikleri ve ferahlık hissi ise birinci sınıf.

Q8 için özel olarak geliştirilen koltuklarsa aşırı konforlu. Coupe siluetine rağmen arka koltuklarda baş mesafeleri rahat. 605 lt’lik bagaj ise bir A6 Avant’tan (565 lt) bile daha büyük.

Motor gücü 340 HP’ye ulaşıyor

Audi, Q8 modeli için ilk etapta kısıtlı motor seçenekleri sunuyor. Avrupa pazarlarında sadece Q8 50 TDI (286 HP, 600 Nm) motor ve 4x4 kombinasyonuyla piyasaya çıkacak. Ayrıca 48 Volt’luk gövde elektrik ağı da standart. Q8 45 TDI (231 HP) ve Q8 55 TFSI (340 HP) seçenekleriyse 2019 başında aileye katılacak.

Aslında Q8’e daha güçlü motorlar da yakışacaktır. Neticede karşısında, BMW X6 M gibi bir rakip de var! Belki de Alman marka güçlü RS Q8 modelini daha sonrası için saklıyordur.

Audi Q8’in Türkiye’ye 2018’in son çeyreğinde gelmesi bekleniyor.

EuroNCAP’ten Ford Focus’a 5 yıldız

Bağımsız çarpışma testi kurumu EuroNCAP, daha da zorlaştırılan güncel test kriterleri uygulanarak yapılan testte yeni Ford Focus’u 5 yıldız ile değerlendirdi.

Yayalar ve araçlar dışında bisikletlileri de algılayan ve çarpışmayı önlemek üzere fren yapan gelişmiş güvenlik teknolojileri bu değerlendirmede etken oldu.

Yeni Ford Focus, gelişmiş gövde yapısı ve ultra yüksek dayanımlı malzemeler tarafından desteklenen gövdesi sayesinde yandan çarpışma testlerinde de maksimum puan elde etti.

Yeni Mercedes C geldi

Mercedes’in en çok satan modeli C Serisi ailesi, yenilenmiş haliyle Türkiye pazarına sunuldu.

252 bin 600 TL’lik başlangıç fiyat etiketiyle bayilerde satışına başlanan C Serisi sedan, coupe ve cabriolet gövde seçenekleriyle ithal ediliyor.

C Serisi’nin en çok ilgi çeken motoru ise 1,5 lt’lik (184 HP) turbo beslemeli yeni benzinli ünite. Bu motora EQ Boost isimli elektrik motoru da destek sağlıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ