MENÜ

Los Angeles'ta şov zamanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kaliforniya’nın şov merkezi Los Angeles bu kez otomobil şovuna hazırlanıyor.

Batı yakasının canlı şehirlerinden Los Angeles yeni bir otomobil fuarına hazır. Kapılarını bugün basın mensupları için açan Los Angeles Auto SHOW, 10 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek. LA Convention Center’da düzenlenen fuarda 50’den fazla Amerika ve dünya prömiyeri sergileniyor. LA Auto Show bu yenilikler sayesinde, Kuzey Amerika’nın en önemli fuarı olan Detroit’in şovunu çalmaya çalışıyor fakat markalar, en önemli yeniliklerini Ocak ayı başında düzenlenecek olan Detroit için rezerve etmeye devam ediyorlar. Yine de Los Angeles’ta da hatırı sayılır derecede önemli yenilik yer alıyor. Yenilikler arasında Subaru Ascent, Lexus RX 350L, Mazda 6, BMW i Vision Dynamics, Jaguar XF ve XJR 575, Mercedes CLS, Jeep Wrangler, Infiniti QX50 gibi modeller var.

Global platformun ilk temsilcisi

Subaru’nun yenilenerek Türkiye pazarına da sunulan kompakt SUV’u XV, aynı zamanda markanın bundan sonraki modellerinin tümünde kullanacağı global platformun uygulanacağı ilk model.
Yeni XV, global platform özelliğinin yanı sıra 1.6 litrelik boxer motorunun sunduğu vergi avantajı, düşük yakıt tüketimi, simetrik sürekli dört çeker sistemi ve standart olarak sunulan EyeSight sürüş destek teknolojisi gibi özelliklere sahip. Yeni XV’de fiyat seviyesi 115.000 TL’den başlıyor, üst modelde ise fiyat 150 bin TL seviyesine ulaşıyor.

Dünyanın en güvenli markası olma hedefi

Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle yeni XV’ye çok güveniyor ve şu açıklamalarda bulunuyor; “Subaru Global Platform’un ilk temsilcisi olan Yeni Subaru XV ile başlayan değişim ‘Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası’ olma hedefimizdeki çok önemli bir adım. Kompakt Crossover segmentinin öncü modellerinden Subaru XV, ikinci neslinde SUV özelliklerini daha da arttırırken, premium segmentte bile zor rastlanan, EyeSight sürüş destek teknolojisi, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri gibi güvenlik ve konfor özelliklerini standart olarak sunan tek model.”

İstanbul’da motorsporları festivali

Messe Frankfurt ve Intercity İstanbul Park tarafından organize edilecek ve Goodwood Corporation işbirliği ile gerçekleşecek olan “Festival of Motoring Istanbul”un lansmanı yapıldı. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde yapılması planlanan festival ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Filo pazarının yükselen markası

Skoda filo pazarında faaliyet göstermeye başladığı 2014 yılından bu yana satışlarını her geçen yıl artırmayı başardı. 2014’te 2 bin 67 adetlik filo satışı gerçekleştiren marka, 2017’nin ilk 10 ayında şimdiden 5 bin 510 adetlik satış yakalamayı başardı. Skoda’nın filo pazarındaki satışlarının yüzde 48’ini Octavia, yüzde 49’unu Superb oluşturuyor.

Arkadaşım Robot

Toyota’nın uzayda konuşan ilk robotu olarak tarihe geçen robotu Kirobo’nun küçük versiyonu olan Kirobo Mini Japonya’da satışa sunuldu. İnsanlara arkadaşlık etmesi için tasarlanan ve bir insan avucuna sığacak kadar küçük olan robot, ayakta 34 cm, oturduğu zaman ise 10 santimetre uzunluğunda.

YORUM YAZ