MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Honda Civic kullancıları yıllardır dizel motor talep ediyorlardı ancak bugüne kadar bu model sadece benzinli motorla ve onun LPG’li Eco versiyonuyla piyasaya sunuldu. Türkiye’de üretilen 10’ncu nesil Civic Sedan’da gelecek haftadan itibaren dizel motor alternatifi de sunulmaya başlanacak. 1.6 lt’lik i-DTEC isimli yeni motor ilk etapta 6 ileri manuel vitesle piyasaya veriliyor, Temmuz ayında ise en çok talep görmesi beklenen dizel otomatik versiyon seriye eklenecek.

100 km’de 3,4 lt tüketiyor Yeni nesil NOX depolama katalizörü ve partikül filtresi sayesinde zararlı egzoz gazları azaltılan ve böylece Euro 6d-Temp çevre normunu karşılayan i-DTEC motoru 120 HP gücünde. Sedan dizelin ortalama tüketimi 3,4 lt/100 km, CO2 salımı ise 91 gr/km. Benzinli kadar sessiz Çelik piston kullanımı sayesinde gürültü ve titreşimi azaltılan dizel motor, rölanti ve düşük hızlarda neredeyse bir benzinli kadar sessiz.

Ancak yüksek hızlara çıkınca dizelin sesi algılanabiliyor. Dizel motorlu Civic Sedan’ın fiyat seviyesi 121 bin TL’den başlıyor. Benzer donanım seviyesindeki benzinli versiyonla karşılaştırıldığında, dizel motordan kaynaklanan fiyat farkının 22 bin TL olduğu görülüyor.

Milyonluk lüks Coupe

Mercedes ürün gamının zirvesindeki S Serisi’nin Coupe versiyonu Türkiye’ye geldi. Yeni S Coupe, şık bir iç mekana ve kendine özgü zarif bir tasarıma sahip. S 560 Coupe versiyonunda çift turbolu V8 motor var. Fiyatı ise 1 milyon 260 bin TL’den başlıyor.

Motobike İstanbul bugün başlıyor

Motosiklet sektörünün kalbi bugün Motobike İstanbul’da atacak. Bu yıl 10’ncu kez düzenlenen ve 25 Şubat Pazar akşamına kadar açık kalacak olan Motobike İstanbul’da, markalar birçok yeni model sergileyecek. Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda bilet fiyatları hafta içi 20 liradan başlıyor, hafta sonu biletleri ise 35 TL.

YORUM YAZ