MENÜ

Elektrikli sporcu

Abone Ol Google News

Porsche’nin ilk elektrikli otomobili gelecek yıl start almayı hedefliyor. 2015’te sergilenen Mission E konsepti elektrikli dönüşümün ilk ipuçlarını vermişti. Konsept Mission E, gelecek yıl seri üretime Taycan ismiyle geçecek. Hemen ardındansa 2021 yılında, sıra ikinci seçenek olan Cross Turismo’ya gelecek. Porsche şu an 100 tane elektrikli Taycan prototipiyle testler yapıyor. Bu prototiplerin genel yapısı ve motor sistemi, seri üretim versiyonla aynı.

Haberin Devamı

Gerçek bir Porsche

Elektrikli Taycan, gerçek bir Porsche: Aerodinamik paketinden yarış tipi koltuklarına kadar belirgin derecede sportif, kendine güvenen ama çok sessiz bir otomobil. Mekanik sistem ise oldukça gelişmiş; önde ve arkada elektrik motorları, zeminde akü paketi ve 4 tekerlekten çekiş sistemi... Porsche bu otomobilin 450 HP, 540 HP ve +600 HP (Carrera, Carrera S ve S Turbo) olmak üzere 3 farklı güç versiyonunu üretecek. 4,95 m uzunluğa ve 2150 kg ağırlığa sahip araç, en güçlü versiyonuyla 100 km/s hıza 3,5 sn’den daha kısa zamanda ulaşıyor. 0-200 km/s hızlanma süresi ise 12 sn’nin altında. Peki ya son sürat? 260 km/s olacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Elektrikli menzil 500 km

Porsche tarafından açıklanan hedef menzil 500 km. 800 Voltluk sistemde şarj işlemi sadece 15 dakika sürse de 800 Volt sistem sadece bir teori. 400 Voltluk sistemde ise şarj süresi 40 dakika. Ancak bu sistemler de günlük kullanım için yeterince uygun değil, her yerde hızlı şarj bulmak mümkün değil. Yani geriye, çoğumuzun ulaşabileceği standart ev şebekeleri kalıyor. Bu da aracın 30 saate kadar prize takılı kalması anlamına geliyor. Taycan’ın Avrupa fiyatının ise 150 bin Euro olması bekleniyor.

Bursaspor'un araç sponsoru Fiat

Tofaş, Bursaspor ile önemli bir işbirliğine imza attı. 2018-2019 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca, Bursaspor’un idari ve teknik kadrolarının araçları, Fiat tarafından sağlanacak. Sponsorluk anlaşması kapsamında 14 adet Fiat Egea, 3 adet Fiat Doblo, 1 adet Fiat Ducato ve 12 adet de Fiat 500X olmak üzere toplamda 30 adet Fiat marka otomobil Bursaspor’a teslim edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda düzenlenen törende Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç ve Bursaspor 2. Başkanı Cem Öztürk hazır bulundu.

En hızlı Stelvio Türkiye'de

İtalyan markası Alfa Romeo’nun sportif SUV'u Stelvio’nun en güçlü versiyonu Stelvio Quadrifoglio Türkiye’de satışa sunuldu. Almanya'da Nürburgring pistini 7 dakika 51.7 saniyede turlayarak dünyanın en hızlı seri üretim SUV'u unvanını kazanan Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio’da, 2,9 litre V6 Twin-Turbo motor görev yapıyor. Stelvio’nun kaputunun altında görev yapan V6 Twin- Turbo motoru, 510 HP gücünde. Bu güç, 150 milisaniyede vites değişimi gerçekleştirebilen 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe birden aktarılıyor.

YORUM YAZ