MENÜ

Tarihi maç!

Abone Ol Google News

Wimbledon’da tek erkeklerde bugün tarihi bir an yaşanacak. Şampiyon belli olmayacak ancak tenisseverler, onun kalitesinde ve belki de -yakın gelecekte Wimbledon’da bu seviyede karşılaşmaları mucize olacağı içinfinal değerinde bir eşleşmeye tanıklık edecek. Tenisin yaşayan iki efsanesi; 37 yaşındaki Roger Federer ile 33 yaşındaki Rafael Nadal, merkez kortta ilk kez yarı finalde kozlarını paylaşacak. TSİ 15.00’te başlayacak Djokovic-Agut yarı final maçının bitimiyle ikili, tam 11 yıl sonra Wimbledon kortlarında yeniden karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Federer 16. sıraya gerilemişti

Federer ile Nadal’ın karşılaşması alışılmışın dışında bir olay değil ancak konu; iki ismin de yaşadığı düşüş döneminin ardından 2017’deki müthiş geri dönüşle yeniden kortlara ambargo koymaları, bu ikilinin o klasik hale gelmiş kapışmalarına olan özlemi daha da arttırdı. Düşüş yaşadığı ve dünya sıralamasında 16. sırayı (en kötü dönemi) gördüğü 2013-2016 yılları arasında Federer, her ne kadar grand slamlerde birçok kez final oynama başarısı yakalasa da bu süreçte tam 4 sezon boyunca şampiyonluk göremedi. Sakatlığı, yaşının ilerlemesi 2016’da ‘Acaba bırakıyor mu?’ sorusunu da gündeme getirmişti.

Haberin Devamı

Nadal bırakmanın eşiğindeydi

Diğer tarafta, Federer’in rekorlarla tenis tarihini değiştirdiği dönemki en büyük rakibi Rafael Nadal da onun gibi düşüş dönemindeydi ve sakatlıklarla boğuşuyordu. Birçok kez ameliyat olan Nadal, bırakmanın da eşiğine gelmişti. İspanyol raket 2015 ila 2016 yıllarında, favorisi olduğu Fransa Açık’a bile erken veda etmiş ve 9. sıraya kadar gerilemişti.

Geri dönüşün yılı: 2017

2017 ise efsanelerin ‘retro’suna tanıklık etti. Sanki iki tenisçi de anlaşmış gibi, aynı yıl müthiş bir geri dönüş yaptı. İkili, umut vaadeden genç tenisçiler arasında kendilerine yer bulmanın yanı sıra, kortların yeniden hakimi olmayı başardı. Bu dönüş sonrası; Federer ile Nadal, 2017 Avustralya Açık finalinde ve bu sezon da Fransa Açık yarı finalinde karşılaştı. Ancak en son 2008 finalinde eşleştikleri Wimbledon’da tekrar kapışacak olmaları, bu maçı daha da özel hale getirdi..

YORUM YAZ