MENÜ

Tarihi derbi Fenerbahçe'nin

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki kadro farkı, Avrupa Ligi’nde ilk kez karşı karşıya geldikleri derbide bir kez daha kendini belli etti. Sezon başından bu yana, hazır olmadığı, ligde (1) ve Euroleague’de (3) üst üste aldığı 4 yenilgiyle görülen Aslan’ın geri dönüş çabaları yetersiz kalınca son finalist Fenerbahçe, ezeli rakibini 103-87 mağlup etti.

Savunma direnci!

Maçın ilk 7 dakikasında savunmada etkili başlayan Galatasaray, boyalı alana da topu indirmeyi başarınca, skorda üstünlük kurdu, bir de Sinan’ın ekstra üçlüğü skoru 13-7’ye taşıdı. Ancak rakibinin savunmadaki dirençi düşmeye başladığı andan itibaren her hatayı değerlendiren Fenerbahçe, Dixon ve Sloukas’la skoru 17-14’e getirdi. Kanarya’nın daha etkili kullanmaya başladığı Udoh, ya sayı buldu ya da faulle (4 sayı) durduruldu. Durum böyle olunca, ribauntları toplayan ABD’li pivot ilk çeyreğin takımı lehine bitmesini sağladı: 19-22. Kötü savunması ikinci çeyrekte de süren Galatasaray karşısında Datome’den gelen üst üste sayılar, 15. dakikada farkın 16’ya çıkmasını sağladı: 26-40. Bu bölümde Pleiss en yararlı isimdi. 6 dakika süre alan Alman uzun, 5 sayı, 5 ribauntla Aslan’ın farkı eritmesini büyük katkı sağladı, devre 41-48 bitti.

Vesely-Udoh-Datome üçlüsü!

Karşılaşma boyunca kendini hissetiren kadro farkı, ikinci yarıda da kendini gösterdi. Vesely-Udoh-Datome üçlüsüyle pota altındaki Fenerbahçe hem savunma hem de hücumda Galatasaray’ı çok zorladı. 25.dakikadan itibaren, adeta sayı atmak için sıraya dizilen üçlü, farkı 12’ye çıkardı: 50-62. Aslan’da ise Ataman’ın oyuncu değişikliği, Tyus ve Dentmon’un sayıları farkı 6’ya indirdi: 64-70. Son bölümde Fenerbahçe ilk dakikalarda farkın 10 sayıdan düşmesine izin vermedi, iyice oyundan düşen Galatasaray karşısında da kalan dakikalarda farkı artırarak Abdi İpekçi’den zaferle ayrıldı.

YORUM YAZ