MENÜ

Haydi kızlar bir zafer daha

Abone Ol Google News

Türk kadın voleybolunda, 2003 yılı bir milad olmuştu. Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez finale kalmış, gümüş madalya kazanmıştı. O günden bu yana 7 organizasyonda boy gösteren Ay-Yıldızlılar 3 kez yarı final şansı yakalansa da sadece 2’si Avrupa 3.’lüğüyle tamamlanmaştı. ..Ve 16 yıl sonra, müthiş bir jenerasyon yakalayan ve coach Guidetti sayesinde genç ve mevcut oyuncuları aynı kadroda buluşturmayı başaran Türkiye bunun meyvesini de tarihindeki ikinci kez Avrupa finaline kalarak aldı.

Haberin Devamı

Polonya’nın hesabı kesildi

Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası’nda 16’lı turda Hırvatistan’ı ardından favori gösterilen Hollanda’yı eleyen kızlarımız dün de Polonya’yla final için kapıştı. Hücum gücü yüksek bir takımdı ancak Milli Takımımız’a ‘vız’ geldi... Filenin Sultanları, 16 yıl önce bizi şampiyonluktan eden Polonya’yı bu kez 3-1’le mağlup edip, hem hesabı kesti hem de final biletini kaptı.

Kübra’nın servisleri...

Maça yine çok konsantre başlayan Millilerimiz özellikle de Kübra’nın etkili servisleri ilk sete damgasını vurdu. 4’ünü ‘ace’ çevirdiği 10 servisin hepsi de rakip savunmaya zor anlar yaşattı. Türkiye 8-3 üstün başladığı bu bölümü 25-17 aldı: 1-0. İyi servis atan bir Türkiye’yle karşılan Polonya şaşkınlığını üzerinden atamazken 2. sette de üstünlüğümüz devam etti. Tüm oyuncularımız skora katkı yaparken 2. set de 25-16 lehimize bitti: 2-0.

Haberin Devamı

Kaptan gibi kaptan!

3. set ise kabusumuz oldu. Adeta Türkiye şalteri kapatmış gibiydi. Uyuyan dev Polonya hatalarımız sayesinde farkı buldu (25-15) ve durumu 2-1 getirdi. 4.setin başında da durgunluğumuz sürdü, 6-2 geriye düştük. Milliler’e bir kıvılcım gerekti. Eda Erdem Dündar kaptanlığın sadece unvandan ibaret olmadığını yine gösterdi. Tecrübeli isim, sayıları ve sinerjisiyle, takımı yeniden canlandırdı. Simge’nin inanılmaz kurtarışları, Ebra ve Hande’nin de katkısıyla Türkiye öne geçip (25-17), maçı 3-1 kazandı.

YORUM YAZ