MENÜ

Efes ruhu

Abone Ol Google News

Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes, yıllardır hedef belirleyip, kapısından döndüğü Euroleague Final-Four’da tam 18 yıl sonra 3. kez boy gösterdi. Ancak bu defa tarihi bir zafer geldi. Coach Ergin Ataman önderliğinde bu sezon müthiş işler başaran Lacivert- Beyazlılar, büyük tecrübeye sahip Obradovic’li Fenerbahçe Beko’yu soğukkanlı ve hatasız basketboluyla 92-73 yenip, uzun yıllardır özlemle beklediği finale adını ilk kez yazdırdı.

Haberin Devamı

Sloukas çıktı, dengeler bozuldu

İki Türk takımı; Anadolu Efes ile Fenerbahçe’nin ilk kez Final- Four’da karşı karşıya gelmesi, başlı başına heyecanı iki kata çıkarmıştı. Aslında tempolu, seyri yüksek bir mücadele bekleniyordu belki ama aksine özellikle ilk yarıda iki takım da çok kontrollü bir oyun sergiledi. Daha maçın başında Larkin liderliğini ortaya koydu, takımının hücumda durduğu anlarda o durmadı... Lacivert-Beyazlılar’ın, Euroleague’nin en iyi savunma yapan takımı Fenerbahçe potasına devrede 45 sayı bırakması galibiyetin gelişini hazırlayan bir etmendi. Bir de üstüne Sloukas’ın 3 faul alarak oyundan çıkması Fenerbahçe’deki dengeleri ister istemez bozdu.

Haberin Devamı

Soğukkanlı Efes

Süre 25. dakikayı gösterirken, Obra’nın tüm yaptığı hamlelere rağmen soğukkanlı Efes tempoyu artırmaya başlayınca, Fenerbahçe’nin basit hataları üst üste geldi. Ve Efes son bölüme 68-57 üstün girdi. 4. çeyrekte de Larkin’in süper yıldızlık performansı devam etti, hücumda Dunston çok görülmese de ribuantlarda ve savunmadaki etkili performansıyla önemli katkı yaptı. Belki tecrübesiz ancak başarıya aç olan Efes’li oyuncular ellerinden geleni yapıp, yıldızlar karması Fenerbahçe’yi yenmeyi başardı.

YORUM YAZ