Bravo kızlar
2025 Avrupa Şampiyonası’ndaki 7.’lik sonrası eski günlerini hatırlayan kadın basketbolu bu kez; en son 2014’te katılım gösterdiği Dünya Kupası’na yolunda önemli bir sınava çıktı. İstanbul’un ev sahipliği yaptığı 2026 Dünya Kupası Elemeleri C Grubu’nda ilk maçına Kanada’yla karşılaşacak AyYıldızlılar başı ve sonu farklı mücadeleyi 71-69 kazandı.
Haberin Devamı ›
Tarihte ilk kez yabancı coach (Andrea Mazzon) yönetiminde sahaya çıkan Potanın Perileri, yeni Türk vatandaşı olmuş Burke’nin de boyalı alandaki büyük katkısıyla daha ilk çeyrekte oyuna ağırlığını koydu: 21-8. Savunma ve hücumda etkili olan Ay-Yıldızlılar, skor farkının da avantajıyla devreyi 39-24 önde kapattı.
37. dakikada ilk kez öne geçtiler
Kanada’nın hücumlardan boş dönmesi, ikinci yarının başında farkın 19 sayılara kadar çıkarttı: (43-24). Milliler’in rahat bir galibiyet alacağı izlenimi veren maçta, takımda yorgunluk baş gösterince fark eridi, son bölüme 53-47 galip girildi. Düşüş 4. çeyrekte de devam etti. Kanada’nın savunmasını sertleştirmesi ve dış şutlarda da isabet yakalamasıyla 37. dakikada ilk kez öne geçti: 66- 65. Sanki maç yeniden başlamıştı, neyse ki Sevgi, Olcay ve Elif’in kritik sayılarıyla Potanın Perileri sürprize izin vermedi ve elemelere moralli başlamayı başardı.















