MENÜ

Boynumuzda gümüş, gönlümüzde altın

Abone Ol Google News

Türk kadın voleybolunda 2003’teki tarihi Avrupa 2.’liği başarısı tam 16 yıl sonra yeniden tekrarlandı. Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası’nda Filenin Sultanları gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

Son Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat 2.’si Sırbistan’la finalde karşılaşan Türkiye güçlü rakibi karşısında elinden geleni yapsa da sonunu getiremedi. Skorda geriye düşmesine rağmen oyunun içinde kalan, setlerde 2-1 geriden gelip maçı tie-break’e taşıyan ve hatta 5. sette 9-6’lık üstünlük kuran Ay-Yıldızlılar’ın çabası zafere yetmedi. Kızlarımız Sırbistan’a 3-2 yenildi.

Basit hatalar en büyük handikabımız oldu ancak güçlü Sırbistan karşısında gösterdiği dirençli oyunuyla Filenin Sultanları tüm Türkiye’yi gururlandırdı, belki gümüş madalyada kaldı ama ‘Gönüllerin Şampiyonu’ oldu.

Hücumda organize olamadık

Maça müthiş başladık, hücumda tüm oyunculardan sayı bulduğumuz ilk seti 25-21 alıp, 1-0 üstünlük kurduk. Bu seviyede daha ilk finalini oynayan genç bir kadro olmamız aynı zamanda basit hataları da yapmamıza sebebiyet verdi.

Haberin Devamı

İlk sette kötü servis atan Mihajlovic 2.sette ise takımının yıldızıydı, Boskovic’le birlikte üst üste gelen smaç sayılarıyla bu bölümü takımına 25-21 kazandırdı.

Türkiye’nin hücumdaki dağınık görüntüsü 3. sette de devam etti ve Sırbistan bu seti de 25-21 alarak 2-1 öne geçti.

4.sette geriye düşsek de kaçan servisleri iyi değerlendiren Millilerimiz, rakibini 18-18’de yakaladı. Özellikle de Fatma ve Zehra’nın ön plana çıktığı bu bölümde seyirci desteğini arkasına alan Türkiye 4. seti 25-22 kazandı ve durumu eşitledi: 2-2.

5. setin sonunu getiremedik

Zehra’nın etkili oyunuyla Ay-Yıldızlılar final setine 9-6’e üstünlükle girdi. Ancak savunmadaki basit hataları iyi değerlendiren Sırbistan eşitliği sağladı: 9-9. Hücumda yine organize olamayınca, Sırbistan 14-12 öne geçtiği seti alıp, sahadan 3-2 zaferle ayrıldı.

YORUM YAZ