MENÜ

Anadolu Efes ruhu

Abone Ol Google News

‘Anadolu Efes ruhu’, Süper Lig final serisinde de kendini gösterdi. Coach Ergin Ataman önderliğinde Euroleague’de 18 yıl sonra Final-Four’a kalan Lacivert-Beyazlılar, ligde de tam 10 yılın ardından 14. şampiyonluğuna uzandı. Bu sezona damgasını vuran Anadolu Efes ile Fenerbahçe çekişmesinin son randevusu dün Sinan Erdem’de oynandı. Final serisinin 7. maçıyla bu sezon 14. defa karşılaşan iki takımın özellikle de karşılaşmanın ilk yarısında ortaya koyduğu mücadele, belki de bu sezonun en iyisiydi.

Haberin Devamı

Sertaç’tan büyük katkı

Euroleague yarı finalinde olduğu gibi Larkin liderliğini bir kez daha ortaya koydu, ilk 5 dakikayı 10 sayıyla geçti. Efes savunmasıyla Fenerbahçe’yi dış şutlara zorladı. Ancak bedeli de erken fauller oldu. Micic 2’ledi, Dunston 3’ledi. Dixon ve Guduric’le Fenerbahçe İlk çeyreği 23-21 önde kapattı. 6. maçın tam tersine, içeri penetre eden ve boyalı alanı daha fazla kullanan Efes, Sarı- Lacivertliler’in savunma dengesini bozmayı başardı. Kanarya, Guduric’le 17. dakikaya kadar skor dengesinin bozulmasına izin vermedi: 38-37. Dunston’ın yokluğunda müthiş bir katkı veren Sertaç ve durdurulamayan Larkin’le kalan 3 dakikada Efes farkı açtı, devreyi 44-37 üstün geçti.

Haberin Devamı

Larkin başladığı gibi bitirdi

Üçüncü çeyrek ise maçın kırılma anıydı. Larkin sayı serisini bu bölümde de sürdürdü. Fenerbahçe, her aldığını atan ABD’li oyun kurucuya bir türlü çözüm bulamadı. Sarı-Lacivertliler bir de üstüne top kayıpları yapıp hücumdan boş dönünce skor farkı çift hanelere ulaştı: 60-51. Sloukas, Kalinic ve Guduric’le konuk ekip ayakta kalmaya çalışsa da Lacivert- Beyazlılar son bölüme 69-58 galip girdi. 4. çeyreğe gelindiğinde 30 sayıya ulaşan Larkin kalan 10 dakikaya da 8 sayı sığdırdı. Micic, Moerman ve Simon’un skor katkısıyla Efes, Fenerbahçe’nin geri dönüşüne izin vermedi ve sahadan 89-74 galip ayrıldı.

YORUM YAZ