MENÜ

Zararın neresinden dönülürse kardır!

Abone Ol Google News

Deniz bitti. Tüm paydaşlar kapıya dayanan vahametin farkında artık. Eh, boşuna "Bir musibet bin nasihattan yeğdir" dememişler.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Fikret Orman'ın birlikte düzenledikleri basın toplantısında net şekilde ifade ettiler ki; Artık savurganlık yok, herkes ayağını yorganına göre uzatacak, olmayan parayı harcamak dönemi kapanmıştır.

Mesela limitinden fazla harcama yapan kulüp puan silmek dahil her türlü yaptırımla karşı karşıya kalacağını bilmeli ve bu acı gerçeği bilerek adımlarını atmalı.

Limit aşımından ötürü transfer yasağı alan kulüp eğer başına buyruk davranmaya ve transfer yapmaya devam ederse aldığı oyunculara lisans alamayacak, TFF buna izin vermeyecek.

Bütün bu önlem ve benzerleri de zorunlu olarak mali disipline harfiyen uymaya yol açacak ve böylece 3, bilemedin 4 yıl sonunda kulüplerimiz karaya ayak basmış olacak.

Zaten çoğu kulübümüz geçmiş yıllara oranla bu transfer sezonunda har vurup harman savurmuyorlar, daha dikkatli davranıyorlar tanık olduğumuz gibi.

Haberin Devamı

Aslında kulüplerimizi şu an içinde çırpındıkları bataklığa getirip bırakan eski yönetici ve başkanların bu sorumsuzluklarının hasabını vermesi gerekir bence. Kca koca vaadlerle işbaşına gel, sorumsuzca kulübünü borç yığının altına sok, sonra da arkana bakmadan çekip git. Olmaz, olmamalı. Çünkü kulüp yöneticilerinin büyük çoğunluğu kendi iş ve şirketlerinde çok başarılı olmuş insanlardır. Dolayısıyla şirketini yönetirken titizce yaptığı plan ve proğramı, gösterdiği özeni kulübünü yönetirken göstermemiş demek ki, çoğu yönetici. Bu özensizlik de maalasef kulüplerimize dününü bile aratacak boyutlara varmış ve uzun yıllar sürüp gitmiştir. Ne yazık ki, kulübünün sırtından maddi, manevi hazlar yaşamış başkan ve yöneticilerin renk aşkı kavramı insanı üzüyor, kulüplerini ise perişan ediyor.

Gerçeği söylemek gerekirse, Trabzonspor'un şimdiki başkanı tarhi bir adım attı. Sayın Ahmet Ağaoğlu'nun mealen "Kulübün borçundan o borcu yaptıranlar sorumludur" şartı tüm kulüpler adına geçerli hale gelir umarım.

Neyse, gene de enseyi karartmayalım biz ve zararın neresinden dönülürse kardır diyelim.

YORUM YAZ