MENÜ

Yetenek bu kadar önemli işte

Abone Ol Google News

Valbuena “Atsan atılmaz, satsan satılmaz” dedikleri türden bir değer. Tamam, çok kritik an ve yerlerde top kayıpları yapıyor belki. Ama on kişinin omuz ve tekmeyle açamadığı bir kapıyo da tek dokunuşla açıyor işte gördüğünüz gibi. Geride kalan haftada Fenerbahçe’yi Aslantepe’de hayata döndürmüştü, dün akşam ise UEFA’da takımının gurup ikinciliğini garantileyen bir liderlik srgiledi tanık olduğunuz gibi.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı bir nevi kakafoniydi. Takım boyu çok uzadı, atak girişimleri sonuçsuz kaldı sarı lacivertliler adına. Doğal olarak Anderlecht kafa kafaya oynadı. Kaçınılmaz olarak gereksiz efor sarf etti Slimani, Ayev ve arkadaşları.

Elif Elmas, Slimani ve Valbuena cehherleri bu takımın. Ama geri kalanlara da haksızlık yapmak istemem. Zira, beklentilerin çok çok altında bir sezonbaşı ve devamı yaşadı bu takım. Medya ve taraftar baskısının tavan yaptığı bir süreçte (takım olmak hüviyeti de gerçekleşmemiş yada sekteye uğramışsa) çoğu futbolcun kalite ve kapasitesiyle çelişen bir performans sergilemesi yadırganamaz bence, çünkü sonuçta futbolcu da insandır, öyle değil mi?

Haberin Devamı

Açıkçası, Elif, Jailson, Hasan Ali, Ayev ve Slimani asla diz çökmediler hemen her maçta olduğu gibi. Fakat, iki maçtır fark yaratan Valbuena’dır bence. Phillip Cocu neden bu kadar şaşı baktı Fransız yıldıza bilmiyorum.Ama yetenek eşittir altın demekmiş, bunu dün akşamki maçtan sonra birkez daha gördük.

YORUM YAZ