MENÜ

Ne şiş yandı ne de kebap!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe ile Ankaragücü mücadelenin tavan yaptığı maçtan 1 puanla ayrıldılar. Maçın hakkı en azından ilk yarıyı baz alırsak bu değildi elbette. Ama ilave dakikalarda olup bitene bakarsak iki takımın da 1'er puana şükretmesi lazım.

Haberin Devamı

İlk 45'te ve ikinci yarının hemen başında girdiği net pozisyonları değerlendirse Moses veya Mehmet Ekici önderliğinde akan oyunda yada duran toplardan yaratılan fırsatlarda Ankaragücü'nün gencecik kalecisi Altay devleşmese Fenerbahçe kesinlikle net bir galibiyetle İstabul'a dönerdi. Ama kuraldır, atamayana atarlar. Nitekim dün de böyle oldu ve Ankara'nın sarı lacivertli takımı Harun'un kalesine çektiği tek şutla soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Aslında Ersun Yanal'ın öğrencilerinin dünkü mücadelesinin galibiyete yetmemesinin başka nedenleri de vardı. Misal, Tolgay ve Mehmet Ekici maç kondisyonu eksikliğinden ötürü erken yoruluyorlar böylece geçiş oyununu da aksatıyorlar. Keza Tolgay ve Ayev bazen gereksizce topu ayağında tutuyorlar. Ve buda top kayıplarını çoğaltıyor.

Haberin Devamı

Hiç şüphe yok ki, Ankaragücü'nün agresif oynamayı abartması ve Mete Kalkavan'ın buna izin vermesi de bir diğer faktördü Fenerbahçe'nin istediği sonucu alamamasında.

Oyunun son dakikalarındaki o görmek istemediğimiz görüntülerin ise birden fazla sorumlusu var. Mesela maçın içinde bir kaç kez avantajlı bölgede topa sahip olduğu halde yerden kalkmayan rakip oyuncudan ötürü kendi iradesiyle meşin yuvarlağı dışarı attı Fenerbahçeli futbolcular. Fakat Miha Zajc suratına hayli sert gelen top yüzünden yerde yatarken rakip futbolcular aynı hassasiyeti göstermediler. Dolayısıyla gözünün önünde gerçekleşen bu durumu görmezden gelen Mete Kalkavan da, duyarlı davranmayan futbolcu da, hakeme rağmen hesap sormaya yeltenen Mehmet Ekici de kusurludurlar bana göre ve hepsi de ayıp ediyorlar, kötü birer rol model oluyorlar ne yazık ki.

YORUM YAZ