MENÜ

İlaç gibi 3 puan

Abone Ol Google News

Galatasaray'ın semalarında umutsuzluk bulutları dolaşıyor bu sezon (en azından şimdilik) ne yazık ki. Birden fazla nedeni var şüphesiz bu görüntünün. İç muhalefet, yanlış kadro mühendisliği, kimi futbolcuların aidiyet sorunu, vs, vs.

Haberin Devamı

Ama tribünlerin yarısının boş kalması bile tek başına önemli bir göstergesidir her halde mevcut karamsarlığın.

Dün akşam Ömer Bayram, Ahmet Oğuz, Emre Mor ve Şener Özbayraklı'yla maça başladı sarı kırmızılı takım. Yani ilk kez bu kadar fazla yerli oyuncuyla sahaya sürdü takımını Sayın Fatih Terim.

Aslında bu satırların yazarı yabancı sınırlamasına karşı olan bir gazeteci. Tamam kerametine inanmıyorum şahsen, ama eğer Serbest Piyasa Ekonomisi'ne inanıyorsanız, yabancı serbestisine de hoşgörülü olmak zorundasınız, kusura bakmayın. Hele de kaliteli yabancı futbolcuları transfer edebiliyorlarsa takımlarımız.

Ancak öyle olmuyor işte ülkemizde. Borç batağındaki çoğu kulübümüzün takımları bile 7, 8, 9 hatta bazende 10 yabancıyla sahaya çıkıyorlar maalesef.

Dolayısıyla mahcubiyetten de olsa Sayın Fatih Terim'in haftalar sonra 4 yerli oyuncuyu ilk onbire koyması az da olsa sevindirdi beni.

Haberin Devamı

Peki, Sayın Terim'in bu tercihleri bir işe yaradı mı?

Ömer Bayram mahçup etmedi bence hocasını. Ahmet Oğuz için de aynı şeyi söyleyebilirim her halde. Fakat Emre Mor ve Şener Özbayraklı için o kadar iyimser değilim şahsen.

Sonuçta geçtiği zor bir süreçte Rizespor karşısında sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı sarı kırmızılılar.

Ha, bu oyun ve görüntü önümüzdeki hafta içinde deplasmanda oynayacağı Real Madrid deplasmanı için bir umut verdi mi? Çok iyimser değilim, umarım yanılırım.

Gene de Süper Lig maratonu adına çok önemli bir maçtan galibiyetle ayrıldı Galatasaray sonuçta ki, bence ilaçtan farksız bir galibiyet bu.

YORUM YAZ