MENÜ

Güneş olmak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Farkındalığı yüksek ender teknik direktörlerimizdendir Sayın Şenol Güneş. Zarafet sahibidir. Terapist, eğitmen ve liderdir. Gomez, Talisca, Queresma, Babel, Ozan Tufan, Volkan Şen, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Cenk Tosun ve daha nice yerli ve yabancı futbolcu onun önderliğinde performans sıçraması yaptı. Bahanelere sığınmadan başında bulunduğu grubun sorunlarını elindeki olanaklarla yetinerek çözdüğüne de tanıklık ettik çoğunlukla.

Ve lakin ona ve kariyerine yakışmayan düş kırıklıkları da yaşatmıyor değil Sayın Güneş. Özellikle “eşik” olarak nitelenebilecek maçlarda virajı almakta zorlanıyor sanki. Bunun en son örneğini Beşiktaş’ın Başakşehir’le oynadığı maçta gördük.

Golü 28. dakikada yedi Beşiktaş ama ne itiraz ne de isyan gördük saha içinden ve kenar yönetiminden. Üstelik 35 dakika bir kişi eksikken yararlı, etkili 3 oyuncusundan yoksunken rakip.

Açıkçası şampiyonluk mücadelesinde çok önemli olan böylesi bir maça motive ve konsantre çıkmadığını, sahada hayalet gibi dolaştığını gördük Beşiktaş’ın.

Sayın Güneş’e yakıştıramadığım başka şeyler de var maalesef. Misal 34 yaşındaki Vagner Love’ın 3 küsür milyon euroya transferine onay vermesi. Hem de Demba Ba gibi bir futbolcu gelmeye hazırken.

Keza Babel 30 küsür, Atiba 35, Adriano 33, Queresma 34 yaşındalar. Ve maalesef Babel ve Adriano hayli gerilemiş durumdalar geçen sezona oranla. Yani Beşiktaş gibi önemli hedefleri bulunan bir takımın (Atiba, Adriano, Babel) taşıyıcı kolonları yaş, yorgunluk, kilo ya da formsuzluk nedeniyle yapmaları gereken katkıyı yapamıyorlar bu sezon.

Diğer kanadın lokomotifi Queresma ise problemli bir mantaliteye sahip ve sık sık maraza çıkardı hocasına ve takımına bildiğiniz gibi.

Peki, bu durumda sol kanatta geride ve ilerde oynayabilen Caner Erkin’in çok daha fazla süre alması gerekmez mi?

Keza başından beri Lens bu sezonki performansıyla “çakma Lens” gibi oynuyorken, Orkan Çınar’ı kiraya vermek biraz hesapsızlık, plansızlık değil mi?

Açıkçası çölü andıran futbol ortamımızda bir vahadan farksızdır benim için Sayın Şenol Güneş. Ve fakat altını çizdiğim bu “Tutulma”lar da ona ait işte. Dilerim ona ve kariyerine yakışmayan eksik ve yanlışlarını da aşar bir an önce, çünkü Şenol Güneş olmak daha, daha fazla sorumluluk demektir!

YORUM YAZ