MENÜ

Gene yenildi!

Abone Ol Google News

Phillip Cocu bu kaos futbolunda ısrar ettiği sürece Fenerbahçe'nin iki yakası bir araya gelmez. Görünen köy kılavuz istemez. Teknik direktörün her türlü dayatmasını karşılamak zorunda değildir elindeki kadro ayrıca. Zaten iyi teknik direktörler de elindeki kadronun niteliklerini, yapabileceklerini, enikonu analiz etmeden; "Ben ille de bu sistemi oynatacağım" diyemez, dememeli de.

Haberin Devamı

Eğri oturup doğru konuşalım... Bu güne kadar her hangi bir maçta her hangi bir Fenerbahçeli futbolcunun koşmadığını, didinmediğini hatta çırpınmadığını gördünüz mü? Elinizi vicdanınıza koyun. Valbuena bu oyun anlayışıyla 90 dakikayı bırakın, bir devre bile oynayabilir mi? Buna ne yaşı, ne de fizik gücü izin veriyor çünkü. Kayserispor'un 3'üncü golüne imza atan Chery'nin karşısında en azından fizik olarak ayakta kalabilecek Barış Alıcı oynasa, Hollandalı en rahat maçlarından birini çıkarabilir miydi dün akşam.

Harun 3 gol yedi... Ama daha fazlasını da kurtardı. İlk maçı olmasına rağmen bence çok iyi bir oyun çıkardı.

Haberin Devamı

Kayserispor'un oynadığı oyun alkışlıktı bence. Hele Bilal resmen şov yaptı Kadıköy'de. Şener değil de Isla olsa hiç bir şey değişmezdi o kulvarda. Gerçeği söylemek gerekirse Bilal Fenerbahçe'nin sağını, Chery de solunu çökertti.

Bütün bunlar da bize şunu gösteriyor. Sayın Cocu bu oyun anlayışını gözden geçirmek zorunda. Aksi halde Fenerbahçe taraftarını üzmeye, rakiplerini de daha uzun bir süre sevindirmeye devam eder. Zorla güzellik olmaz. Her kadro, her sistemi oynayamaz. Bunu da en iyi Hollandalı teknik direktörün bilmesi gerekir.

YORUM YAZ