MENÜ

Galiba Cocu'yla olmayacak!

Abone Ol Google News

Tamam eksiği zaafı var sarı lacivert kadronun, gecikmeli şekillendi buda doğru. Fakat ana sorun bu değil. Sorun Philip Cocu'nun oyun anlayışı ve tercihlerinden kaynaklanıyor. Kanıtı da en iyi ihtimalle ancak Fenerbahçe'nin çeyrek kalite ve değerinde olan Rizespor'un Okan Buruk'la sihirli değnek değmişe dönmüş haliydi dün akşam.Yani sadece Fenerbançeli futbolculara fatura çıkarmak hem doğru hemde vicdani olmaz.

Haberin Devamı

Çünkü, koşmayan, istemeyen, mücadele etmeyen oyuncusu yok nerdeyse Fenerbahçe'nin. Ancak uyum, bilinç, bütünleşme yok. Slimani ve Ayev'in son vuruş yetersizliğinin nedeni de budur zaten. Aslı yerleri ve görevleri dışında ekstra koşuyor, yoruluyorlar. Dolayısıyla adele yorulması, konsantrasyon kaybı kaçınılmaz hale geliyor. Mehmet Topal ve Jailson ikilisini birlikte oynatmak Fenerbahçe 'de oyunun merkezini işlevsiz kılıyor ne yazıkki altını çizmek isterim. Pereira, Advorcat, Aykut Kocaman ve nihayet Cocu eğer bu Mehmet Topal'a mecbur kalıyorlarsa, ayıbın büyük kısmı Alper Potuk, Ozan Tufan ve Mehmet Ekici'nin düş kırıklığı yaratmasında kaynaklanıyor biraz da ve bu ayıp da yeter onlara.

Haberin Devamı

Sezon başından beri uymusuz Fenerbahçe ama bu maçtaki kadar geriye koşmak zorunda kaldığına tanıklık yapmamıştık doğrusu. Bir takım bu kadar zor pozisyona giriyorken eğer çok sık kalesinden topu çıkarıyorsa burada kadro kalitesinden ziyade kurgu ve teknik direktörün tercihlerinde sorun var demektir. Açıkcası ben istikrar, sabır ve zamana inananlardanım. Ama, galiba sabır ve zaman da ilaç olmayacak Fenerbahçe'ye Phillip Cocu'yla.

YORUM YAZ