MENÜ

Advocaat da Çakır da formsuzdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

44 kişi vahşice katledilmiş. Onlarca ana kuzusu da ecelle boğuşuyor halen. Kim bilir nasıl yakıcı alevler içinde yüzlerce yürek. İsyanla ağıtın uç noktalarında deyim yerindeyse Türkiye. Vahşet ve utanç üstümüze yağıp, bizi insanlığımızdan utandırıyor.

Yani, futbol da dahil her şey teferruat kalıyor maalesef böylesi günlerde. Bu yakıcı gerçeğe rağmen hiçte fena değildi maçtaki mücadele. Bu gerçeği teslim edelim. Ama bir başka gerçek de şudur ki; Advocaat’ın Fenerbahçesi son haftalarda hiç bu kadar baskı yememiş ve pozisyon vermemişti rakiplerine, bunun da altını çizelim.

Türkiye’deki en kötü performansına tanıklık ettik dün Lens’in. Volkan Şen ise bir türlü doğru futbolu onamıyor, oynamamakta ısrar ediyor hatta.

19’da Şener’e 58’de de Alper’e (ki, bu ceza sahası içindeydi) yapılanların faul olduğuna inanıyorum. Şener’e yapılanın günahı yan hakemindi. Ama, Alper’e yapılanın vebalinden Cüneyt Çakır sorumludur.

Advocaat’ın da bu maç adına formda olduğunu söyleyemem. Lens’i oyundan almakta gecikmesi kendisine yakışmadı misal. Keza Aatıf’ı bu kadar geç sahaya sürmesi de.

Yanlış anlamayın, Rıza Çalımbay’ın Antalyaspor’unun performansına saygı duyuyorum. Zaten, Sayın Çalımbay geldikten sonra tek mağlubiyeti yok Akdeniz ekibinin. Ama, sorun da burada Dich Advocaat adına. Demek ki, yeterince analizini yapmamış ve şampiyonluk yarışmasında “Final” denilecek bir maçın gerektirdiği hassasiyeti gösterememiş maç öncesinde, Hollandalı teknik direktör. Amma ve lakin Cüneyt Çakır, Advocaat’tan da formsuzdu dün akşam ne yazık ki. Şener ve Alper’e yapılan faulleri atlamadı yetmezmiş gibi bir de Sow’un net golünü vermedi. Yahu, Musa topa vurmuş, top da gideceği adresi eline almış, ondan sonra çok sonra da rakip futbolcu kafasını uzatmış. Resmen maçın kaderini tayin etti dün akşam Cüneyt Çakır. Yazık, çok yazık hem de.

YORUM YAZ