MENÜ

Beklentilerden uzak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kağıt üstünde beklentileri karşılayamayan bir derbi izledik. Ne heyecanı, ne futbolu,ne de Arena’daki Galatasaray üstünlüğü. Ne de Beşiktaş’ın zirveyi zorlayacak futbolu .Maçtan önce ne kadar öngörü varsa hepsi dün gece çöpe gitti. Ancak Galatasaray bir derbi gecesini aldığı 3 puanla kendi lehine çevirmesini bilen taraf oldu.

Galatasaray kendi seyircisi ve sahası önünde derbide bir adım önde avantajlı olan taraftı. Ancak rakibi karşısında taraftar üstünlüğü dışında bir etkinlik gösteremedi .Mancini’nin ilk 11 tercihleri de ilginçti. Kanatlarda Veysel ve Telles’e görev veren İtalyan hoca Semih ve Hakan Balta’yı stoperde görevlendirdi. Bu blokun önünde Ceyhun ile Selçuk önlerinde ise Melo ve Sneijder yer aldı. İlerde klasik ikili Drogba ile Burak vardı. Galatasaray bu düzen içinde rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyemedi. Orta göbekte hem Melo hem de Selçuk bir önceki Arena performanslarını arattı. Sneijder ile Drogba kendi taraftarı önünde oynadığının farkında değilmiş gibi dolaştı.Her iki oyuncu da belki Chelsea maçını düşünerek oyun süresince saklanıp durdu.Topun altına ayağını sokmadı.

Veysel sağ kanatta aksadı. Telles iyi çalıştı. Hakan Balta hatasız oynadı.Gökhan Zan aldığı süre boyunca yararlı işler yaptı. Galatasaray’ın oyun düzeni ve futbolu Arena performansını arattı.Sarı-kırmızılı ekip 90 dakika boyunca pozisyon üretmekte zorlandı.Melo-Selçuk-Drogba-Sneijder gibi silahları etkisiz kaldı.İki taraf da rakip kale önünde etkili olamadı,pozisyon bulmakta zorlandı..İlk yarının sonlarında Dany’nin gelip de Veysel’i indirmesi maçın kader anı oldu. Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken Selçuk’un sakin ve klasik vuruşu skorunu ilan etti.

Maçın adamı Semih Kaya idi. Böyle bir derbi gecesinde Cüney Çakır’ın yanlış kararını tam bir centilmenlik örneği göstererek düzeltti. Birçok futbolcu arkadaşına örnek bir davranış sergileyerek alkışı hak etti. Futbolunu adamlığı ile taçlandırdı.

Galatasaray oyun olarak öne çıkmasa da, sonuç olarak önemli bir derbi akşamını karlı kapattı.Kritik bir virajı kayıpsız döndü.Arena’da 8’de 8 yaptı.Ve zirve yarışında önemli bir adım attı.

YORUM YAZ