MENÜ

Biraz ciddiyet!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, mayıs ayında Olağan Genel Kurulu’a gidecek. Başkan Aziz Yıldırım bir kaç kan değişikliğiyle Şükrü Saracoğlu’nun 16 yıllık rekorunu egale etme yolunda bir irade koyabilir. Ya da hayatını ihmal, ihlâl ve işgal eden nedenlerden yılıp, Sarı-Lacivert ideallerinden vazgeçebilir.
Kulüp ve kendi adına, ikisinin gerçeklerine ve doğrularına en uygun olanı yapacaktır. Vereceği devam ya da tamam kararına her halükârda saygı duyulacaktır.
Ortada çarpıcı bir tablo var. Fenerbahçe artık kişilerin cebine bağımlı olmaktan çıkmış, ayakları üzerinde dimdik durabilen bir kulüp... Yöneticilerin kulübe yaptıkları jestler dışında, 4 yıldır durum bu. Ataşehir tesisleri tamamlandığında, amatör branşların geleceği de garanti altına alınmış olacak.
Artık hamasetle, para vaadiyle ya da onu bunu doyurarak kulübe başkan olma devri kapandı. Rantiye grup ağaları da sadece acınası bir figür. Ama ‘devr-i saadet’ özlemleri de bitmiş değil. İnatla denedikleri modası geçmiş oyunları da para etmiyor. Oyuncak haline getirdikleri kulübü iktidarların kucağına taşıma, yönetimi politikaya göre şekillendirme rezilliği de bitti.
Artık Fenerbahçe’ye başkan ya da yönetici olmak için sadece vizyon ve proje üretmek yeter. Ne kirli ve gizli pazarlıklara ihtiyaç var, ne de biat arayan rant konseyi.
Kulübe bedava üye yaptırıp, aidatlarını topluca ödedikleri üyeleri ‘vefa’ kozuyla vurmaya dayalı saltanat bitti. Kulübün üye profili 10 yılda çoook değişti. Kavgadan, gürültüden, küfürden ve utançtan uzak saygın kongrelerde, pırıl pırıl genç insanlar kürsüden medeni bir cesaretle konuşup, eleştirilerini yapıyorlar. Bu insanlar Fenerbahçe’nin tavizsiz şekilde geleceğe dönük yüzünü temsil ediyorlar. Kasaba kurnazlıkları, ucuz hamasetler, rant vaatleri bu insanlara asla sökmez! Onlar devrin değil, devrim muhafızları çünkü... Kulübü kaderine terk etmezler, kendi ürettikleri, biriktirdikleri bu zenginliği de çapsızlara, mafyoz özentilerine ve grupçu artıklarına yağmalatmazlar.
Ne kadar çok aday çıkar ne kadar çok proje üretilirse Fenerbahçe’nin o kadar yararınadır. Her kongre üyesinin de kutsal hakkıdır bu. Ancak ciddi makamı ucuzlatmaya, kulübü karikatürize etmeye, kendini ön plana çıkarmak için kullanmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
Kimse aptal değil!

YORUM YAZ