MENÜ

Başkanın şifreleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım resmi dergideki aylık yazısında, dolaysız ya da dolaylı bir çok konuya değiniyor.

Taraftara mesajı
Yıldırım, “yine birlikte başaracağız” diyor. Taraftarın tutkusu aynı ama coşkusu hayli darbeli... Çünkü verdikleri mücadelenin, çabanın onda birini bile futbol takımında göremiyor. Bu da tribünlerin inancını törpülüyor.

Medya meselesi
Ortada bir iletişim aldatmacası varsa, bunu medya değil, futbolcuların büyük çoğunluğu yapıyor. O yüzden medyaya ayar verme hevesini terk edip futbolculara ayar verme konusuna odaklanmak lazım. Camiaya ‘umutsuzluk ve huzursuzluk’ pompalayanlar da; hâlâ giydikleri formanın farkında bile olamayanlardır. Yönetim neşteri vurmakta tereddüt edince, onlar kulübe ‘kelepçe’ vurmuştur.

Yayın ihalesi

Malın sahibi TFF değil, Kulüpler Birliği’dir. Hiçbir sermaye kâr görmediği bir işe girmez. Digitürk ‘bağış ve hizmet’ hamaseti yapacağına, 3 kuruşluk ofsayt kameralarını halletsin. Bu ihaleyi sadece ‘50 bin dolar’ farkla almıştır. Bu paranın suni piyasaya, futbolculara, menajerlere, komisyonculara yedirilmemesi için her türlü önlem ve denetimin oluşturulması lazım.

Transfer ve yetki

Başkan, transferin Aykut Kocaman’ın inisiyatifine bırakıldığını ilan ediyor. Bu güzel. Ama transfere asla ihtiyaç olmadığı şeklindeki beyanı ağır bir çelişki barındırıyor. Çünkü Daum da, takımın yükünü çeken futbolcular da, bazı yöneticiler de ‘transfer şart’ görüşündeydi.

YORUM YAZ