MENÜ

Sarısıyla, kırmızısıyla!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu maç için, kendi ezberimi bozacak ve yazıma hakemle başlayacağım. Zira, dün geceki karşılaşma Selçuk Dereli’nin 2 hafta içindeki, ikinci vukuatıydı. Bir hafta önce, Beşiktaş-Antalyaspor maçını katleden Selçuk Dereli, dün gece de sahne aldı. Dereli’nin verdiği yanlış kararlar ve çıkarttığı hatalı kartlar değil, sadece kastetmek istediğim. Selçuk Dereli, Türkiye’de maçın önüne geçen, hakem ekolünün en son temsilcisi. Hakem, bir maçın en önemli yardımcı unsurudur. Gel gelelim Selçuk Dereli, bir türlü yardımcı oyuncu rolünü benimsemiyor ve sürekli başrole soyunuyor. Otoritesini kabul ettirmek için, ucuz kartlar çıkartıyor, futbolcuları azarlıyor ve en önemlisi, yaptığı bariz hatalarla bir hafta boyunca gündemi meşgul ediyor. Ne de olsa Türkiye’de şöhretin ve popüleritenin en kestirme yollarından biri de, 3 büyük takımın maçlarını katletmek!
Hakan Balta’nın ısınırken sakatlanmasının ardından, Mehmet Güven’le oyuna başlayıp, sistem değişikliğine giden Skibbe, bu tercihiyle 5’li orta sahanın solunda oynayan Arda’nın yükünü bir misli daha artırdı. Maç boyu, ileri-geri koşan ve çok çalışan yıldız futbolcunun ofansif etkinliği, yorgunluğu nedeniyle, maçın son 20 dakikasında iyice düştü. Bu nedenle, Lincoln’ü kaybeden Galatasaray, Arda’nın oyundan düşmesiyle koca bir ikinci yarıyı pozisyonsuz geçirdi. Bu sistem Arda’yı bitirmenin en kestirme yolu!
Galatasaray’ın 10 kişi kalmasını fırsat bilen Tolunay Kafkas, 2.yarı bütün hücum silahlarını oyuna sokmasına rağmen, Kayserispor, De Santcis’i sadece bir kez geçince sahadan galibiyetle ayrılma fırsatını tepti.

YORUM YAZ