MENÜ

Mızrak-çuval olayı!

Abone Ol Google News

Meraklısı bilir, kasım ayının ortalarında Türk atletizminin yeni bir doping skandalıyla sarsıldığı yönünde bir haber yayınlamıştık. Haber özetle şöyleydi: WADA, Ağustos ayında Bursa’da yapılan Türkiye Atletizm Süper Ligi Finalleri’nde yarışan ENKA Sporlu iki atletten Karin Melis Mey’de yasaklı maddeye rastlandığını, Meryem Akdağ’ın ise biyolojik pasaportunda anormallikler olduğunu Atletizm Federasyonu’na bildirmişti. Federasyon, bunun üzerine sezon içinde yapılan tüm yarışların sonuçlarını tescil ederken, Kadınlar Ligi sonuçlarını tescil etmemişti. Haberde, bu iki doping olayından sonra Kadınlar Ligi’nde şampiyonluğun ENKA’dan Fenerbahçe’ye geçeceğini belirtmiştik.

Haberin Devamı

Haberimiz üzerine ertesi gün, Atletizm Federasyonu ve ENKA Kulübü, Meryem Akdağ’ın dopingli olmadığını iddia ederek gazetem FANATİK’i ve şahsımı hedef alan zehir zemberek açıklamalar yayınlamış ve haberi tekzip etmemizi istemişlerdi. Biz ise ‘Mızrak çuvala sığmaz’ diyerek haberin arkasında olduğumuzu ve gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını belirtmiştik.

Haberin Devamı

Evet, mızrak çuvala sığmamaya başladı bile! Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu, 22.12.2018’de yılın son toplantısını yaptı. 18 maddelik toplantı tutanağında Kadınlar Ligi’yle ilgili bir madde yok! Yani Federasyon, 2018 Türkiye Atletizm Ligi’ni birinci bitiren ENKA’nın şampiyonluğunu yılın son toplantısında da tescil etmedi. Bunun anlamı açık. Meryem Akdağ’la ilgili sıkıntı büyük! Bekleyip göreceğiz!

YORUM YAZ