MENÜ

Kaptan Lincoln!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın Avrupa Kupaları’nda çok iyi oynadığı ve bileğinin hakkıyla galip gelerek UEFA’da bir üst tura çıktığı bir maçın kritiğine eleştiriyle başlamak ilk bakışta doğru bir yaklaşım gibi görünmeyebilir. Üstelik bu eleştiri, dün gecenin en iyilerinden biri olan Lincoln ile ilgiliyse... Galatasaray’da bir gelenek vardır: Kaptanlık her zaman takımın en eski oyuncusuna verilir. Böyle olduğu içindir ki, Sarı-Kırmızılı takımın efsane futbolcusu Hagi, bu takımın başında bir kez bile sahaya kaptan olarak çıkamadı. Ancak dün gece kimin, ne gerekçeyle aldığı bilinmeyen bir karar sonucu futbolculuğuyla olmasa bile, davranışlarıyla ve spor ahlakıyla tartışılan Lincoln, Galatasaray kaptanı olarak Berlin Olimpiyat Stadı’na çıktı. Hagi’ye layık görülmeyen kaptanlık, Lincoln’e nasıl layık görülür? Galatasaray kaptanlığı bu kadar ucuz mu?
Bu sezon Galatasaray’ın en önemli özelliklerinden birisi, ligde başka, Avrupa’da başka oynaması. Bunun temel nedeni takımda enternasyonel tecrübesi yüksek oyuncuların fazla olması ve Sarı-Kırmızılı futbolcuların ligi hafifseyip, önlerine asıl hedef olarak UEFA Kupası’nı koyması. Üç gün önceHacettepe maçında tel tel dökülen bir takımın, dün gece futbol dersi vermesinin başka izahı yok.
Galatasaray’ın Hertha önündeki iyi futbolunda, uzun bir aradan sonra ilk kez bir arada oynayan Mehmet Topal-Barış Özbek ikilisinin de rolü büyüktü. Rakip ataklarda adeta ‘dalgakıran’ görevi gören bu ikili, defansı rahatlattıkları gibi, kaptıkları toplarla sık sık takıma kontraatak imkanı da tanıdı.
Bu sonuç, Galatasaray’ı nihai hedefina bir adım daha yaklaştırdı. Ancak Galatasaray, şayet mayıs ayında Şükrü Saracoğlu Stadı’na çıkmak istiyorsa, ya Skibbe’yi tartışmaktan vazgeçmelidir, ya da gereken radikal değişikliği bir an önce yapmalıdır. Zira bu takım, ülkemize ikinci Avrupa Kupası’nı getirecek kaliteye sahiptir. Ve şans ayağına kadar gelmiştir.

YORUM YAZ